2007. május 24. csütörtök

1 Megbűnhődik Samária, mert engedetlen volt Istenével szemben. Fegyver által esnek el, csecsemőit sziklához vágják, és terhes asszonyait fölhasogatják.
2 Térj meg, Izráel, Istenedhez, az ÚRhoz, mert bűnöd miatt buktál el!
3 Ezeket a szavakat vigyétek magatokkal, amikor megtértek az ÚRhoz, ezt mondjátok neki: Bocsáss meg minden bűnt, és fogadd szívesen, ha ajkunk gyümölcsét áldozzuk neked!
4 Asszíria nem segít meg minket, lóra sem ülünk többé. Nem nevezzük többé Istenünknek kezünk csinálmányát. Csak nálad talál irgalmat az árva.
5 Kigyógyítom őket a hűtlenségből, szívből szeretni fogom őket, mert elfordult róluk haragom.
6 Harmat leszek Izráelnek: virágzik majd, mint a liliom, gyökeret ver, mint a Libánon fái.
7 Ágai szétterülnek, ékes lesz, mint az olajfa, és illatos, mint a Libánon.
8 Újra Isten oltalmában fognak élni, gabonát termesztenek, virágzanak, mint a szőlő, híresek lesznek, mint a libánoni bor.
9 Efraimnak semmi köze többé a bálványokhoz. Én meghallgatom, és törődöm vele. Olyan vagyok, mint a zöldellő ciprus, tőlem kapod gyümölcsödet.

Hós 14,1-9.

SZENVEDÉLY

Inkább kutassuk, vizsgáljuk meg útjainkat, és térjünk meg az Úrhoz! (JSir 3,40)

Tizenhét éve vagyunk házasok. Szenvedélyesen szeretem a férjemet. Minden nap végén alig várom, hogy láthassam. Szeretek odabújni hozzá, és bármiről beszélgetni vele.
Tizenhét éve vagyunk házasok. Számomra közömbös a férjem. Esténként nincs kedvem vele beszélgetni. Inkább a saját dolgaimmal foglalkozom.
Mindkét leírás őszintén beszél a házasságomról. Házasságom alatt sokféle időszakon átmentem. De ugyanez igaz rám dolgozó, anya és keresztyén hívő ember minőségemben.
Időnként szenvedélyesen lelkesedem Krisztusért, sóvárgom jelenlétére, örömöm van szolgálatában. Égek a tűztől. Máskor közömbös vagyok, kétségeim vannak. A hit nehéz dolog.
Amikor házasságom egy közömbös fázisba kerül, tudom, ez nem jelent válást. De azért baj lehet belőle. Megpróbálom kibogozni, hogyan is jutottam ide. Azután, talán egy egyszerű "kérlek" vagy "köszönöm" kimondása segíthet megtalálni a visszautat. Újra kezd megváltozni a viszonyulásom.
Amikor Krisztus irányába közömbös a szívem, apró lépésekkel találok vissza hozzá. Bevallom közömbösségemet, és számba veszem az áldásokat. És akkor Isten, aki szenvedélyesen szeret, segít megtalálni a visszautat.

Imádság: : Istenünk, közömbösségünk ellenére szereteteddel vonj magadhoz, hogy megérezzük jelenléted örömét. Ámen.

Isten kitartóan szeret akkor is, ha mi közönyössé válunk.
Lisa Bogart (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A HÁZASPÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek