2007. május 30. szerda

22 Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat. 23 Mert ha valaki csak hallgatója az igének, de nem cselekszi, olyan, mint az az ember, aki a tükörben nézi meg az arcát. 24 Megnézi ugyan magát, de elmegy, és nyomban el is felejti, hogy milyen volt. 25 De aki a szabadság tökéletes törvényébe tekint bele, és megmarad mellette, úgyhogy nem feledékeny hallgatója, hanem tevékeny megvalósítója: azt boldoggá teszi cselekedete.

Jak 1,22-25.

SZENTÍRÁS-ALTATÓ

Szívembe zártam beszédedet, hogy ne vétkezzem ellened. (Zsolt 119,11)

Gussie-nak hívták. Sosem volt autója, sem luxuslakása; mégis boldog volt. Málnát termesztett, és dzsemet adott el a városból kifelé autózóknak. Ő volt a nagymamám.
Kislánykoromban nála laktam vidéken, és láttam, hogy a Biblia - amit annyira szeretett olvasni - meghatározta értékítéletét és hitét. Habár a legközelebbi templom is túl messze volt a házától ahhoz, hogy rendszeresen eljárjon, az Úr irányította nagymamámat az életben, a Szentíráson keresztül.
Gussie tanította meg nekem, milyen fontos, hogy Jézust mint megváltómat megismerjem. "Olvasd a Bibliát" - mondta, "és zárd Isten szavait a szívedbe". Megjegyezte a Biblia összes könyvének nevét; és miközben az esti imádságom után betakargatott, lágyan "elszavalta" őket, Mózes első könyvétől a Jelenések könyvéig. Ezt hívtam én "Szentírás-altatónak". Ahogy mormolta a könyvek nevét, békés álomba merültem. Az Írás tanításaiba vetett hitének ereje életre szóló vágyat adott, hogy szívemben és lelkemben hordozzam Isten szavát. Megjegyzem őket, rendszeresen gondolkodom róluk, és alkalmazom a mindennapi életemben.

Imádság: : Megváltó Istenünk, segíts szívünkbe zárni szavaidat, és azok szerint élni minden nap. Ámen.

A Szentírásnak van ereje, hogy alakítson és formáljon minket.
Gael Phaneuf (Colorado, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ UNOKÁKAT NEVELŐ NAGYSZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek