2007. március 4. vasárnap

1 Ezért tehát, mivel ilyen szolgálatban állunk, minthogy irgalmat nyertünk, nem csüggedünk el, 2 hanem elvetjük a szégyenletes titkos bűnöket; nem járunk ravaszságban, nem is hamisítjuk meg az Isten igéjét, hanem az igazság nyílt hirdetésével ajánljuk magunkat minden ember lelkiismeretének az Isten előtt. 3 Ha pedig nem elég világos a mi evangéliumunk, csak azok számára nem világos, akik elvesznek. 4 Ezeknek a gondolkozását e világ istene megvakította, mert hitetlenek, és így nem látják meg a Krisztus dicsőségéről szóló evangélium világosságát, aki az Isten képmása. 5 Mert nem önmagunkat hirdetjük, hanem Krisztus Jézust, az Urat, önmagunkat pedig mint szolgáitokat Jézusért. 6 Isten ugyanis, aki ezt mondta: "Sötétségből világosság ragyogjon fel", ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete Krisztus arcán.
7 Ez a kincsünk pedig cserépedényekben van, hogy ezt a rendkívüli erőt Istennek tulajdonítsuk, és ne magunknak: 8 Mindenütt szorongatnak minket, de nem szorítanak be, kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe; 9 üldözöttek vagyunk, de nem elhagyottak, letipornak, de el nem veszünk; 10 Jézus halálát mindenkor testünkben hordozzuk, hogy Jézus élete is láthatóvá legyen testünkben. 11 Mert életünk folyamán szüntelen a halál révén állunk Jézusért, hogy a Jézus élete is láthatóvá legyen halandó testünkben. 12 Azért a halál bennünk végzi munkáját, az élet pedig bennetek. 13 Mivel pedig a hitnek ugyanaz a Lelke van bennünk, ahogyan meg van írva: "Hittem, azért szóltam", mi is hiszünk, és azért szólunk! 14 Mert tudjuk, hogy aki feltámasztotta az Úr Jézust, az Jézussal együtt minket is feltámaszt, és maga elé állít veletek együtt.

2Kor 4,1-14.

KEZDETEK ÉS VÉGEK

Én vagyok az Alfa és az Ómega, a kezdet és a vég. (Jel 21,6)

Sokféle kezdetet és véget megértem már életem során. A változás gyakran kellemetlen dolog, és az aggodalom forrása. Máskor viszont örömmel fogadom a változásokat. Ez bizonyára összefügg a természetes életciklusokkal, testi és lelki értelemben egyaránt. A nagyböjt áldott ideje magába foglalja minden idők legnagyobb kezdetének és végének teljes gazdagságát: Krisztus halálát és feltámadását.
Az utóbbi években egy átmeneti időszakot élek. Mozgáskorlátozott lettem, így az aktív mozgalmas élet helyett mindig otthon vagyok. Bizony, nem számítottam utolsó éveimben erre. Ez a vég nem tagadható, a kezdetek pedig még nem tárultak fel előttem. Mit is tanulhatok meg mindebből? Bármilyen körülmények között mindig van valami igazán lényeges - elegendő szeretet, elég gondoskodás, elegendő lehetőség a folytatáshoz, elegendő tartalmas emberi kapcsolat, melyek átsegítenek az esetleg hosszú átmeneti időszakon is.
Személyes, hétköznapi életem megszokott dolgai közül kiszakítottan tudom, valami rejtett dolog még vár rám. Türelmetlen természetű ember lévén, azért imádkozom, hogy el ne szalasszam az előttem álló kezdetek és végek izgalmas meglepetéseit.

Imádság: : Istenünk, köszönjük, hogy velünk voltál életünk eddigi szakaszában, és így lesz ez ezután is. Ámen.

Krisztus által új kezdetek végtelen sorát élhetjük át.
Joseph S. Matney (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A KRÓNIKUS BETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek