2007. március 8. csütörtök

7 Szeretteim, szeressük egymást; mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent; 8 aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg az Istent; mert Isten szeretet. 9 Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala. 10 Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. 11 Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást. 12 Istent soha senki sem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk.

1Jn 4,7-12.

SZERETET ÉS VILÁGOSSÁG

Ez pedig az az üzenet, amelyet tőle hallottunk, és hirdettünk nektek, hogy az Isten világosság, és nincs benne semmi sötétség. (1Jn 1,5)

Kétségbeesetten igyekeztem tanulni a szeretetet. Amikor Istenhez fordultam segítségért, egy kép tárult elém. Az 1Jn 1,5 azt mondja, hogy az Isten világosság, az 1Jn 4,8 szerint pedig Isten a szeretet. Ha ő világosság és szeretet, talán a világosság tanulmányozásával megtanulhatok szeretni.
Mind a fény, mind a szeretet melegséget ad, gyógyulást és növekedést eredményez. A világosság mindenütt fénylik, megkülönböztetés nélkül, nem szükséges bizonyos feltételeket megteremteni hozzá. Hasonlóképpen, ha szeretek, minden időben szeretek, akkor is, ha nem értek egyet a másik emberrel, vagy ha nem felel meg elvárásaimnak.
Az Isten szeretet. Ha ismerjük őt, és világosságában járunk, szeretjük a másik embert. Segít, ha egyértelmű előttem, mi a szeretet. De magamtól nem vagyok képes szeretni. Szükségem van az ő világosságára és szeretetére, hogy átáradjon rajtam keresztül. Időt vett igénybe, míg megtanultam szeretni, de örömmel fedeztem fel, hogy a gyógyulás, a növekedés és a világosság eszköze lehetek a kapcsolataimban. Ez mindannyiunk megtapasztalása lehet, ha engedünk Isten tanításának.

Imádság: : Drága Istenünk, taníts minket, hogy a te világosságodban időzzünk, és engedjük, hogy a világosság átáradjon rajtunk keresztül a többi emberre. Ámen.

Hogyan közvetíthetem Isten világosságát és szeretetét?
Robert C. Cavenisch (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEHEZEN TUDNAK SZERETNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek