2007. március 26. hétfő

3 Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok, 4 és mindenkor minden könyörgésemben örömmel imádkozom mindnyájatokért, 5 mert közösséget vállaltatok az evangéliummal az első naptól fogva mind a mai napig. 6 Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára. 7 Így kell gondolkoznom mindnyájatokról, mert szívemben hordozlak titeket, mivel fogságomban is, az evangélium védelme és megerősítése közben is mindnyájan együtt részesültök velem a kegyelemben. 8 Mert tanúm az Isten, mennyire vágyódom mindnyájatok után a Krisztus Jézus szeretetével; 9 és imádkozom azért, hogy a szeretet egyre inkább gazdagodjék bennetek ismerettel és igazi megértéssel; 10 hogy megítélhessétek, mi a helyes, hogy tiszták és kifogástalanok legyetek a Krisztus napjára, 11 és gazdagon teremjétek az igazság gyümölcseit Jézus Krisztus által Isten dicsőségére és magasztalására.

Fil 1,3-11.

EGY IGAZ BARÁT

Van ember, aki bajba juttatja embertársait, de van olyan barát, aki ragaszkodóbb a testvérnél. (Péld 18,24)

Néhány éve férjemmel együtt állásajánlatot kaptunk egy másik államban. Bár a váltás ragyogó lehetőségnek tűnt, nem szívesen hagytuk ott a családunkat, iskolatársainkat, gyerekkorunk óta ismert gyülekezeti barátainkat és a többi szeretteinket. Kerestem Isten iránymutatását a költözéssel kapcsolatban. Néhány hónap elteltével új környezetbe kerültünk, és kihívást jelentett, hogy újabb barátokat találjunk.
Habár férjemmel együtt sok áldásban van részünk az új állásunkban, gyakr)n idézem föl, gyengéd szeretettel, régi barátaim képét. Hiányoznak az együtt töltött örömteli órák, és nagyon szeretnék ugyanolyan nagyszerű barátokat találni az új helyünkön. Kezdek rájönni, hogy nem engedtem igazán közel másokat magamhoz. Talán túl erősen kapaszkodom a régi emlékekbe.
A Péld 18,24 emlékeztet rá, hogy barátnak kell lennem ahhoz, hogy barátaim legyenek. Azért imádkozom, hogy igazi barátja lehessek valakinek.

Imádság: : Istenünk, segíts nekünk, hogy barátai legyünk egymásnak, a felénk irányuló szereteted jeleként. Ámen.

Az igaz barátok Isten szeretetének jelei az életünkben.
Marcia Conston (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A MUNKAHELYVÁLTÁS MIATT KÖLTÖZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek