2007. március 28. szerda

1 Miután összehívta Jézus a tizenkettőt, erőt és hatalmat adott nekik minden ördög felett, és a betegségek gyógyítására. 2 Aztán elküldte őket, hogy hirdessék az Isten országát, és gyógyítsanak. 3 Ezt mondta nekik: "Semmit ne vigyetek az útra, se botot, se tarisznyát, se kenyeret, se pénzt, két-két alsóruhátok se legyen. 4 Amikor betértek egy házba, ott maradjatok, és onnan induljatok tovább. 5 Ha valahol nem fogadnak be titeket, amikor kimentek abból a városból, verjétek le még a port is lábatokról, bizonyítékul ellenük." 6 Útra keltek tehát, és jártak faluról falura, hirdették az evangéliumot, és gyógyítottak mindenütt.

Lk 9,1-6.

MINDEN, AMI KELL

Semmit ne vigyetek az útra, se botot, se tarisznyát, se kenyeret, se pénzt, két-két alsóruhátok se legyen. (Lk 9,3)

Férjem szokott gondoskodni a készpénzről, mielőtt útra kelünk. Átnézeti az autót és teletankolja. Bepakoljuk a ruhákat, térképeket és ennivalót. El sem tudom képzelni, hogy semmit ne vigyünk magunkkal.
Azonban Jézus épp erre utasította a 12 tanítványt - hogy semmit ne vigyenek. Miért kérte őket, hogy tartalékok nélkül vágjanak neki a világnak, hogy Isten igéjét hirdessék, pusztán abban a ruhában, ami rajtuk van? Azt hiszem, azt akarta, hogy megtanuljanak egy fontos leckét a bizalomról. Mindenben Istenre kellett támaszkodniuk. A mindennapi szükségletek fölötti aggodalmaskodás elszívta volna az energiát, amire szükségük volt legfontosabb küldetésük teljesítéséhez - Isten országa hirdetéséhez.
Isten ma is elhív bennünket, hogy elvigyük a megváltás történetét egy utat tévesztett és sebzett világba - egy elbizonytalanodott kollégának, szomszédunknak, barátunknak. Az egyetlen követelmény a készséges szív. Isten minden egyebet megad, amire szükségünk lehet az utazáshoz.

Imádság: : Urunk, Jézus, segíts fölajánlani mindennapi szükségleteink fölötti aggodalmainkat annak, aki pontosan tudja, mire van szükségünk. Vezess azokhoz, akik még nem hallották hírét életeket megváltoztató szeretetednek. Ámen.

Azért küldött Isten, hogy elmondjam a megváltás történetét.
Connie Coppings (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK KÉSZSÉGÉRT A TANÚSÁGTÉTELRE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek