2007. november 2. péntek

1 De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!
2 Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg.
3 Mert én, az ÚR, vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód! Kárpótlásul adom érted Egyiptomot, Etiópiát és Szebát adom helyetted.
4 Mivel drágának tartalak, és becsesnek, mivel szeretlek, azért embereket adok helyetted, életedért nemzeteket.
5 Ne félj, mert én veled vagyok! Napkeletről visszahozom gyermekeidet, és napnyugatról összegyűjtelek.
6 Ezt mondom északnak: Add ide! - és délnek: Ne tartsd fogva! Hozd ide fiaimat a messzeségből, leányaimat a föld végéről,
7 mindenkit, akit nevemről neveznek, akit dicsőségemre teremtettem, formáltam és alkottam.

Ézs 43,1-7.

ISTEN ISMERETLEN ÚTJAI

Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az Úr. (Ézs 55,8)

Apám halálát követően anyám is beteg lett. Heti három alkalommal művese-kezelést kapott. Az idő múlásával súlyosabb tünetek is mutatkoztak, s egészsége teljesen megromlott. Öt évvel később, hosszú szenvedés után rákban meghalt.
Kíváncsi voltam, miből merített erőt akkoriban. Nem úgy tűnt, hogy elfogadta volna bizonyságtételemet, nem láttam, hogy hitt volna. Halála előtt egy hónappal azonban csodálatos dolog történt. Megengedte, hogy imádkozzak vele, és személyes Megváltójaként fogadta el Jézust. Nem tudom, előtte mi lakozott szívében és elméjében, de hálás voltam, hogy az utolsó pillanatban megragadta Isten kegyelmét, és ennek én is tanúja lehettem.
Később, a holmija között találtam egy papírlapot, amin ez állt: "Nehéz és ijesztő egyedül végigjárnom az utolsó utamat. Tudom, elesek, de fel is kelek, erőtlen leszek, de meg is erősödöm majd. De mindig Veled - köszönöm, Uram!"
Rájöttem, hogy bár mindebből akkor semmit sem láttam, Isten felkészítette őt élete utolsó, és legfontosabb harcára. Ez újra rádöbbentett arra, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek.

Imádság: : Istenünk, segíts bizonyságot tenni rólad azoknak, akikkel találkozunk. Add, hogy felismerjük, te sokféle módon munkálkodsz és hívsz magadhoz embereket, még ha mi nem is látjuk azt. Így bízzuk rád szeretteinket is. Ámen.

Ha mi nem is látjuk, Isten munkálkodik szeretteink életében.
Daniel Topalski (Pleven, Bulgária)

IMÁDKOZZUNK A CSALÁDTAGJAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek