2007. november 3. szombat

14 De hogyan hívják segítségül azt, akiben nem hisznek? Hogyan is higgyenek abban, akit nem hallottak? Hogyan hallják meg igehirdető nélkül? 15 És hogyan hirdessék, ha nem küldettek el? Így van megírva: "Milyen kedves azoknak a jövetele, akik az evangéliumot hirdetik!" 16 Csakhogy nem mindenki engedelmeskedett az evangéliumnak, ahogyan Ézsaiás mondja: "Uram, ki hitt a mi beszédünknek?" 17 A hit tehát hallásból van, a hallás pedig a Krisztus beszéde által.

Róm 10,14-17.

ISTEN A VONATON

Ki hasonlítható Istenünkhöz, az Úrhoz, aki a magasban lakik, és a mélybe néz, az égre is, a földre is? (Zsolt 113,5-6)

Kisfiam három-négyéves lehetett, mikor egy alkalommal, a vasárnap délelőtti istentiszteletről hazafelé tartva egy hitetlen felnőtt így szólt hozzánk: "Micsoda képtelenség! Nincs Isten! Isten nem létezik!"
Fiam tiltakozott: "Ez nem igaz! Hiszen épp most láttam őt. Prágából jött, vonattal!" Ő persze arra az emberre gondolt, aki délelőtt a templomban prédikált.
Először mosolyogtam magamban, de hamarosan beláttam, hogy valóban, maga Isten szólt hozzánk azon a lelkészen keresztül! Sőt, Isten folyamatosan beszél hozzánk. Isten, aki minden képzeletünket felülmúlja, aki a Menny Ura és Teremtője, aki Jézus Krisztusban lehajolt, egészen a föld poráig, aki eljön és meglátogat minket újra és újra! Krisztus által ma, akár a szomszédainkon keresztül is meglátogathat minket. És mi is elvihetjük őt a szomszédainkhoz! Hogyan használhat Krisztus minket arra, hogy másokat megszólítson?

Imádság: : Szent Istenünk, köszönjük, hogy eljöttél közénk. Segíts nekünk, hogy szeretetünkkel megmutathassuk a világnak valóságodat, lényedet. Úgy imádkozunk, ahogy Jézus tanított minket: "Atyánk, szenteltessék meg a te neved. Jöjjön el a te országod. A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg a mi bűneinket..." (Lk 11,2-4) Ámen.

Isten embertársainkon keresztül jön közénk.
Jana Krizova (Moravia, Cseh Köztársaság)

IMÁDKOZZUNK A KERESZTYÉNEKET ÜLDÖZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek