2007. november 4. vasárnap

14 Mert ő a mi békességünk, aki a két nemzetséget eggyé tette, és az ő testében lebontotta az elválasztó falat, az ellenségeskedést, 15 miután a tételes parancsolatokból álló törvényt érvénytelenné tette, hogy békességet szerezve, a kettőt egy új emberré teremtse önmagában. 16 Megbékéltette mindkettőt egy testben az Istennel, miután a kereszt által megölte az ellenségeskedést önmagában, 17 és eljött, és "békességet hirdetett nektek, a távoliaknak, és békességet a közelieknek". 18 Mert általa van szabad utunk mindkettőnknek egy Lélekben az Atyához. 19 Ezért tehát nem vagytok többé idegenek és jövevények, hanem polgártársai a szenteknek és háza népe Istennek. 20 Mert ráépültetek az apostolok és a próféták alapjára, a sarokkő pedig maga Krisztus Jézus, 21 akiben az egész épület egybeilleszkedik, és szent templommá növekszik az Úrban, 22 és akiben ti is együtt épültök az Isten hajlékává a Lélek által.

Ef 2,14-22.

A SZENTEK KÖZÖSSÉGE

A Krisztus Jézusban megszentelteknek, akiket ő elhívott, és saját népévé tett. (1Kor 1,2)

Mielőtt elvégeztem egy bibliaiskolát, a "szent" kifejezés számomra olyan különleges személyt jelölt, aki valamikor régen csodát vitt véghez. Nehezen tudtam azonosulni vele. Most már tudom, hogy a szentek nem mások, mint hűségre törekvő, Isten igéjéhez ragaszkodó emberek. Idejüket Istennel való kapcsolatuk ápolására szentelik, törekednek a szeretetre, és akaratukat Istennek rendelik alá. Ismerek ilyen embereket. Ők azok, akik lámpásként világítanak hitéletem kanyargós ösvényein, személyes példájuk segítik hitben való növekedésemet.
A "szentek közössége" az Apostoli Hitvallásban "Krisztus testére" vonatkozik, amely ma is munkálkodik a világban, de beletartoznak mindazok is, akik már elköltöztek. Ma, ha letérdelek az úrvacsora vételéhez, megköszönve Istennek áldozatos szeretetét, átélem, hogy ez a "közösség" magába foglalja a hívőket az egész világon, azokat, akik velünk vannak, és akik előttünk éltek. Mindez új fényben világítja meg számomra Jézus halálát és feltámadását, s az örök élet ünneplésére ösztönöz, átformálva a világról alkotott korábbi szemléletemet.

Imádság: : Kegyelmes Istenünk, köszönjük, hogy feláldoztad értünk tökéletes, bűntelen Fiadat, Jézus Krisztust. Köszönjük szent társainkat is, akik, bár nem tökéletesek, neked áldozzák életüket, és bennünket is erre buzdítanak. Ámen.

Mindenki szent, aki Jézus Krisztust követi.
Carole Yoho (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK SZENT ÉLETRE TÖREKEDNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek