2007. november 7. szerda

31 Mit mondjunk tehát erre? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk? 32 Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent? 33 Ki vádolná Isten választottait? Isten, aki megigazít. 34 Ki ítélne kárhozatra? A meghalt, sőt feltámadt Jézus Krisztus, aki az Isten jobbján van, és esedezik is értünk? 35 Ki választana el minket a Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? 36 Hiszen meg van írva: "Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat." 37 De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. 38 Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, 39 sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.

Róm 8,31-39.

MIÉRT IMÁDKOZZUNK?

Így szólt Jézushoz egyik tanítványa: "Uram, taníts minket imádkozni." (Lk 11,1)

Egyik istentiszteletünknek nemrég a fenti címet adtuk. Lelkészünk rövid válasza szerint azért imádkozzunk, hogy megváltoztassuk magunkat, mert Istent semmi sem tudja megváltoztatni.
Ahogy hallgattam, körülnéztem a teremben. A mellettem álló nőnek teljesen megváltozott az élete, miután egy balesetben meghalt a fia, lánya pedig súlyosan megsérült. Egy nő mögöttem, s egy másik a túloldalon a rákkal folytatott harcot. Mások erejük szerint próbáltak megküzdeni szív- és cukorbetegséggel, töredezett családi kapcsolatokkal, megtört szívvel. Tudtam, mire gondol a lelkész. Az ima esetleg nem változtatja meg a körülményeinket, de megváltoztat bennünket, az egyént és a közösséget, úgy formálva minket, ahogy Isten akarja.
Az istentisztelet után eszembe jutott egy korábban olvasott gondolat: lehet, hogy ingadozunk elhivatottságunkban és az Istennek adott válaszainkban, Isten azonban mindig a hűséges és szerető Úr marad, aki azt keresi, mi a legjobb nekünk. Miközben megpróbáljuk megváltoztatni Isten akaratát valami felől, vagy meggyőzni, hogy tegyen valamit értünk és szeretteinkért, a Szentlélek közbeavatkozik. Számos könyörgésünk és dicsőítésünk közben Isten bennünk hozza létre a változást.

Imádság: : Istenünk, köszönjük változatlan szeretetedet és hűségedet. Segíts, hogy jelenlétedben alázattal várjuk, amint beteljesedik akaratod bennünk és általunk. Ámen.

Legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy bennünk is.
Karen G. Hegarty (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI NEHEZEN TUD IMÁDKOZNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek