2007. november 20. kedd

16 Amikor a Galileai-tenger partján járt, meglátta Simont és Andrást, a Simon testvérét, amint hálót vetettek a tengerbe, mivel halászok voltak; 17 és így szólt hozzájuk Jézus: "Jöjjetek utánam, és emberhalászokká teszlek benneteket." 18 Erre azok a hálókat otthagyva azonnal követték őt. 19 Amikor kissé továbbment, meglátta Jakabot, a Zebedeus fiát és Jánost, a testvérét, amint a hálóikat rendezgették a hajóban; 20 és azonnal elhívta őket, azok pedig apjukat, Zebedeust a napszámosokkal együtt a hajóban hagyva, elmentek őutána.

Mk 1,16-20.

HÉTKÖZNAPI EMBEREK

Tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében. (Mt 28,19)

Gyülekezetünkben többen kétségbeestek, miután a lelkészünket 13 évi szolgálat után másik gyülekezetbe helyezték. Féltek, hogy elveszítjük lelki vezetőnket, és nem tudták, hogy ki jön a helyébe, s hogyan leszünk képesek céljaink teljesítésére.
A változás gyakran fájdalmas, de elkerülhetetlen. Eszembe jutottak a tanítványok, és hogy hogyan tanulhatunk tőlük. Nekik sok változáson kellett keresztül menniük; először is egész életük átalakult, amikor Jézus követőivé váltak, majd átélték a keresztre feszítés fájdalmas látványát, de utána a feltámadás örömét is, végül pedig az evangélium hírnökeivé váltak.
Jézus választotta ki a tanítványait, nem pedig az emberek. Átlagemberek voltak, harcoltak a hitükért, az elkötelezettségükért, és le kellett küzdeniük a büszkeségüket. De mivel Jézus példáját követve kitartóan imádkoztak, alázatosak maradtak és szolgáltak, hatalmas dolgokat vittek véghez.
Bár talán mi magunk is hétköznapi emberek vagyunk, nagyszerű dolgokat vihetünk végbe, ha élünk azokkal az ajándékokkal, amiket Jézus a tanítványainak adott.

Imádság: : Drága Istenünk, köszönjük, hogy minket, hétköznapi embereket választottál ki a te országod közvetítésére. Segíts, hogy válaszoljunk hívásodra. Ámen.

Isten a hétköznapi emberekkel nagyszerű dolgokat visz végbe.
John Bown (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK A VÁLTOZÁST ÁTÉLŐ GYÜLEKEZETEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek