2007. november 23. péntek

12 Nem mintha már elértem volna mindezt, vagy már célnál volnék, de igyekszem, hogy meg is ragadjam, mert engem is megragadott a Krisztus Jézus. 13 Testvéreim, én nem gondolom magamról, hogy már elértem, 14 de egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért.
15 Akik tehát tökéletesek vagyunk, így gondolkozzunk, és ha valamit másképpen gondoltok, azt is kijelenti majd Isten nektek; 16 ellenben amire eljutottunk, aszerint járjunk. 17 Legyetek követőim, testvéreim, és azokra figyeljetek, akik úgy élnek, ahogyan mi példát adtunk nektek. 18 Mert sokan élnek másképpen: akikről sokszor mondtam nektek, most pedig sírva is mondom, hogy ők a Krisztus keresztjének ellenségei; 19 az ő végük kárhozat, a hasuk az istenük, és azzal dicsekszenek, ami a gyalázatuk, mert földi dolgokkal törődnek. 20 Nekünk pedig a mennyben van polgárjogunk, ahonnan az Úr Jézus Krisztust is várjuk üdvözítőül, 21 aki az ő dicsőséges testéhez hasonlóvá változtatja a mi gyarló testünket, azzal az erővel, amellyel maga alá vethet mindeneket.

Fil 3,12-21.

EGY BILLEGŐ BÁLA

Testvéreim, én nem gondolom magamról, hogy már elértem, de egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának jutalmáért. (Fil 3,13-14)

Nem sokkal azután, hogy megkaptam a jogosítványomat, egy nagy teherautóval kerek szénabálát szállítottam egyik földről a másikra (a farmunkon már évek óta vezettem autót). Miután rátértem az útra, észrevettem, hogy egy felül lévő bála jobbra dől. Aggódni kezdtem, és tekintetemet a tükörre szegeztem, a billegő bálát figyelve. Gyorsan megtanultam a kemény leckét: kezed legyen a kormányon, szemed az előtted lévő úton. Hamarosan az árokban találtam magam, a szénabálák pedig a szomszéd kerítésén túl landoltak. Kínosan éreztem magam.
Gyakran figyelmetlenek vagyunk. Ahogy én a billegő bálát néztem, sokszor levesszük szemünket az "Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáról". Ha engedünk a figyelmetlenségnek, még ha néha indokolt is a nyugtalanságunk, meglehet, hogy a reménytelenség árkába borulva találjuk magunkat. A hit tudja, hogy vannak veszélyek és nehézségek, de ha tekintetünket nem vesszük le a célunkról, akkor tudjuk követni Istent, bármi történjen is.

Imádság: : Istenünk, ha problémák támadnak, add, hogy kitartóan csak téged kövessünk. Ámen.

A hit nem a körülményeinket, hanem látásunkat változtatja meg.
Jason Rutherford (Arkansas, USA)

IMÁDKOZZUNK A FIATAL SOFŐRÖKÉRT ÉS SZÜLEIKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek