2007. november 30. péntek

21 Titeket is, akik egykor Istentől elidegenedtek, és ellenséges gondolkozásúak voltatok gonosz cselekedeteitek miatt, 22 most viszont megbékéltetett emberi testében, halála által, hogy mint szenteket, hibátlanokat és feddhetetleneket állítson majd színe elé. 23 Ha ugyan megmaradtok a hitben szilárdan és egyenesen, el nem tántorodva az evangélium reménységétől, amelyet hallottatok, amely hirdettetett minden teremtménynek az ég alatt, és amelynek én, Pál, szolgájává lettem.
24 Most örülök a tiértetek elviselt szenvedéseimnek, és testem elszenvedi mindazt, ami a Krisztus gyötrelmeiből még hátravan, az ő testéért, amely az egyház. 25 Ennek a szolgájává lettem a szerint a megbízatás szerint, amelyet Isten nekem a ti javatokra adott, hogy teljesen feltárjam előttetek az Isten igéjét; 26 mégpedig azt a titkot, amely örök idők és nemzedékek óta rejtve volt, de amely most kijelentetett az ő szentjeinek, 27 akiknek Isten tudtul akarta adni, hogy milyen gazdag ennek a titoknak dicsősége a pogány népek között. Ez a titok az, hogy Krisztus közöttetek van: reménysége az eljövendő dicsőségnek. 28 Mi őt hirdetjük, miközben minden embert teljes bölcsességgel intünk és tanítunk, hogy minden embert tökéletessé tegyünk a Krisztusban. 29 Ezért fáradozom én is, és küzdök az ő ereje által, amely hatalmasan működik bennem.

Kol 1,21-29.

LEGYETEK TÖKÉLETESEK!

Mert én, az Úr vagyok, a ti Istenetek, mutassátok hát meg, hogy szentek vagytok! Legyetek szentek, mert én szent vagyok! (3Móz 11,44)

Az osztályunk egy listát próbált összeállítani az angol nyelvet tanulók hibáiból. Bár a számítógépes program, amivel dolgoztunk, mindig kijavította a hibás szavakat, miután sokszor használtuk azokat, elfogadta.
Isten azonban nem teszi ugyanezt a bűneinkkel. Soha nem békül meg velük, a második, a hetedik vagy a hetvenhetedik bukás után sem. És tudjuk ennek az okát: nekünk kell fokozatosan átformálódnunk Krisztus képmására, hogy tökéletesek legyünk, mint Isten. Isten soha nem adja fel ezt az átformálást.
Ugyanakkor Isten mindig kész, hogy szeretett gyermekeivé fogadjon minket, bármennyire elutasítottuk a segítséget. Szabad választásunk van: elfogadjuk, vagy nem fogadjuk el Isten hívását.
Nem feltételezem, hogy lenne bárki ezen a földön, aki valaha ne érezte volna hibás tettei súlyát, és ne kívánta volna a tiszta lelkiismeret békéjét. Mi soha nem tudjuk megfizetni annak a békének az árát, de Jézus már megtette helyettünk.

Imádság: : Drága Istenünk, segíts, hogy soha ne legyünk könnyelműek a bűneinkkel szemben. Adj vágyat, hogy mi is olyan szentek akarjunk lenni, mint amilyen te vagy. Ámen.

Isten szentségre hív - és segít, hogy afelé haladjunk.
Antoaneta Kochevska (Pleven, Bulgária)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ELLENÁLLNAK ISTEN HÍVÁSÁNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek