2007. október 5. péntek

Jézus szavai:14 "Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. 15 A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. 16 Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat."

Mt 5,14-16.

A MOSOLY TITKA

Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat. (Mt 5,16)

Sok évvel ezelőtt egy külföldi férfi gyakran bejött a munkahelyemre. Ami leginkább feltűnt benne, az a mosolya volt. Bár meglehetősen lefoglaltak a teendőim, a mosolygó arcáról sugárzó kedvesség, ahogy "Jó reggelt!" köszönt japánul, mindig megmelengette a szívemet. Akkor még nem voltam keresztyén, ám lehetetlen volt nem észrevennem, hogy jelenléte mindig felüdítette a légkört. Később megtudtam, hogy amerikai misszionárius. Addig senkivel sem találkoztam, akinek ilyen kisugárzása lett volna. Nem sokkal ezután munkahelyet váltottam, s többé nem találkoztunk.
Később, sok próbatétel után hitre jutottam Jézus Krisztusban, az én Megváltómban, és elfogadtam Isten evangéliumát. Ma már tudom, miért volt annak a férfinak olyan kedves, mosolygós arca. Krisztusban élt.
Most már én is hívő ember vagyok, és személyes kapcsolatom van Istennel, mégis előfordul, hogy levertnek érzem magam. Ilyenkor mindig arra a mosolygó arcra gondolok, és imádkozni kezdek. Kérem Istent, hogy változtasson engem is olyan emberré, akiről a Krisztust ismerők öröme sugárzik.

Imádság: : Örökkévaló Istenünk, hadd lehessünk fényednek lámpásai. Jézus nevében kérünk. Ámen.

Úgy éljünk, hogy mások megláthassák bennünk Krisztust!
Eiko Kato (Yamagata, Japán)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET NYOMASZT A MUNKÁJUK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek