2007. október 8. hétfő

Jézus példázata: 14 "Mert úgy van ez, mint amikor egy idegenbe készülő ember hívatta szolgáit, és átadta nekik vagyonát. 15 Az egyiknek adott öt talentumot, a másiknak kettőt, a harmadiknak pedig egyet, kinek-kinek képessége szerint, és elment idegenbe. 16 Az, aki az öt talentumot kapta, azonnal elindult, vállalkozásba fogott velük, és nyert másik ötöt. 17 Ugyanígy az is, aki a kettőt kapta, nyert másik kettőt. 18 Aki pedig az egyet kapta, elment, gödröt ásott a földbe, és elrejtette ura pénzét. 19 Hosszú idő múlva aztán megjött ezeknek a szolgáknak az ura, és számadást tartott velük. 20 Eljött az, aki az öt talentumot kapta, odavitte a másik öt talentumot, és így szólt: Uram, öt talentumot adtál át nekem: nézd, másik öt talentumot nyertem. 21 Ura így szólt hozzá: Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, menj be urad ünnepi lakomájára! 22 Odament az is, aki a két talentumot kapta, és ezt mondta: Uram, két talentumot adtál át nekem: nézd, másik két talentumot nyertem. 23 Ura így szólt hozzá: Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, menj be urad ünnepi lakomájára! 24 Odament hozzá az is, aki az egy talentumot kapta, és ezt mondta: Uram, tudtam, hogy kérlelhetetlen ember vagy, aki ott is aratsz, ahol nem vetettél, és onnan is gyűjtesz, ahová nem szórtál. 25 Félelmemben elmentem tehát, és elástam a talentumodat a földbe: nézd, itt van, ami a tied. 26 Ura így válaszolt neki: Te, gonosz és rest szolga, tudtad, hogy ott is aratok, ahol nem vetettem, és onnan is gyűjtök, ahova nem szórtam? 27 Ezért el kellett volna vinned a pénzemet a pénzváltókhoz, és amikor megjöttem, kamattal kaptam volna vissza azt, ami az enyém. 28 Vegyétek el tőle a talentumot, és adjátok annak, akinek tíz talentuma van! 29 Mert mindenkinek, akinek van, adatik, és bővelkedni fog; attól pedig, akinek nincs, még az is elvétetik, amije van. 30 A haszontalan szolgát pedig vessétek ki a külső sötétségre: ott lesz majd sírás és fogcsikorgatás."

Mt 25,14-30.

PÉNZÜGYI FESZÜLTSÉG

Senkinek se tartozzatok semmivel, csak azzal, hogy egymást szeressétek. (Róm 13,8)

Több éven keresztül azért küzdöttünk, hogy anyagilag egyszerűbb életet éljünk. A kiadásaink a vásárlások és a hitelek miatt mégis csak nőttek. Bár költségeink nem haladták meg a bevételünket, igen csak vékony kötélen táncoltunk. Elkezdtünk a pénz miatt vitatkozni és aggodalmaskodni, és a feszültség megmérgezte az otthoni légkört, a munkánkat és az Istennel való kapcsolatunkat is. A Bibliában az áll, hogy legyünk jó sáfárai az evangéliumnak és Isten ajándékainak, de minket annyira megkötöztek az anyagi gondok, hogy nem tudtunk másra gondolni, csak a következő kifizetésre váró számlára. Nem tudtunk jó sáfárként gondolkodni.
Végül elhatároztuk, hogy segítséget veszünk igénybe. A gyülekezet pénzügyi tanácsadójával való beszélgetés után elkezdtük törleszteni számláinkat, megszüntettük hitelkártyánkat, eladtunk olyan dolgokat, melyek nem feltétlenül szükségesek.
Pár héttel ezelőtt észrevettem, hogy a feleségem megváltozott. Már többet mosolyog, arról is beszél, milyen jó dolgok történtek vele a nap folyamán, szeretettel válaszol, és nagyobb örömmel végzi teendőit. Mindez a változás azért történt, mert Isten akaratát helyeztük előtérbe az anyagiakban is.

Imádság: : Istenem, szabadíts meg mindentől, ami elválaszt tőled. Jézus nevében kérlek! Ámen.

Megfelelően kezelem az anyagiakat?
Timothy J. Nadeau (Új-Mexikó, USA)

IMÁDKOZZUNK A SÚLYOS ANYAGI GONDOK KÖZÖTT ÉLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek