2007. október 9. kedd

17 Mondom tehát, és tanúsítom az Úr nevében, hogy többé nem élhettek úgy, ahogyan a pogányok élnek hiábavaló gondolkodásuk szerint. 18 Az ő elméjükre sötétség borult, és elidegenedtek az Istennek tetsző élettől, mert megmaradtak tévelygésükben, és megkeményedett a szívük. 19 Ezért erkölcsi érzékükben eltompulva, gátlástalanul mindenféle tisztátalan tevékenységre vetemedtek nyereségvágyukban. 20 Ti azonban nem így tanultátok a Krisztust; 21 ha valóban úgy hallottatok róla, és kaptatok felőle tanítást, ahogyan az megvalósult Jézusban. 22 Vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott; 23 újuljatok meg lelketekben és elmétekben, 24 öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett.

Ef 4,17-24.

MIT HAGYOK MAGAM UTÁN?

Nyolcéves volt Jósiás, amikor uralkodni kezdett, és harmincegy évig uralkodott Jeruzsálemben. Azt tette, amit helyesnek tart az Úr. (2Kir 22,1-2)

Szombat reggelenként visszavonulok a szobámba a kávéval, hogy elolvassam a reggeli újságot. A családom még alszik, így nyugodtan élvezhetem a magányt. Mindig megnézem a gyászjelentést az újságban. Különösen az életutak összefoglalása érdekel. Csodálattal tölt el, hogy egyesek milyen nagyszerű kapcsolatokat és tetteket hagynak maguk után, és elszomorít, hogy másoknak viszont alig volt emberi kapcsolatuk.
A 2Kir-ban lévő gyászjelentés arra ösztönöz, hogy a saját életemet végiggondoljam. Milyen nyomot fogok hagyni azokban, akiket Isten az életembe helyezett? Végiggondolom, hogy milyen hatással vagyok a családomra, a munkatársaimra, barátaimra, sőt, még olyan ismerőseimre is, mint például a zöldséges. Ha felismerem, ha nem, hatással vagyok a körülöttem lévő emberekre minden egyes pillanatban. Jobbá válnak az emberek azáltal, hogy ismernek engem? Ösztönzöm őket a lelki fejlődésben? Mi állna az én sírfeliratomon?
A gyászjelentés kizökkent a közömbösségemből és az isteni elhívásra emlékeztet, hogy őt szolgáljam minden nap. Ne felejtsük, minden nap a "hagyatékunkon" munkálkodunk.

Imádság: : Urunk, segíts, hogy építő és ösztönző hatással lehessünk másokra. Ámen.

Minden új órában képviselhetjük Isten szeretetét.
Tom Smith (Utah, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKKEL NAPONTA TALÁLKOZUNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek