2007. október 11. csütörtök

1 Ezt az igét mondta az ÚR Jeremiásnak: 2 Menj el a fazekas házába, mert ott akarom közölni veled igéimet. 3 Elmentem tehát a fazekas házába, aki éppen dolgozott a korongon. 4 De rosszul sikerült az edény, amelyet a fazekas agyagból készített a kezével. Ekkor egy másik edényt készített belőle a fazekas, ahogyan azt jónak látta. 5 Ekkor így szólt hozzám az ÚR igéje: 6 Vajon nem bánhatok-e én is úgy veled, Izráel háza, mint ez a fazekas? Így szól az ÚR: Hiszen olyanok vagytok a kezemben, Izráel háza, mint az agyag a fazekas kezében.

Jer 18,1-6.

A CSODÁLATOS FAZEKAS

Uram, atyánk vagy te mégis! Mi vagyunk az agyag, te a mi formálónk, kezed alkotása vagyunk mindannyian. (Ézs 64,7)

Kerámia-szakkörünkben különféle virágcserepeket és ültetéshez használatos tárgyakat készítettünk. Egyikünk éppen az utolsó simításokat végezte gyönyörű kaspóján, mikor az - egy hirtelen mozdulat hatására - darabokra tört a kezei között. Tanárunk szerint, ez a cserép már használhatatlan, így rögtön friss agyagot adott a lánynak, hogy újra kezdhesse a munkát.
Munka közben az járt a fejemben, mennyire hasonlítunk az Úr kezében lévő agyaghoz. Ha elfogadjuk Istent, ő vezet bennünket, és - akár a fazekas - formálja életünket. Ha az események össze is törnek minket, mindez - a barátnőm cserepével ellentétben - nem jelenti a véget számunkra. Jézus Krisztus kezébe veszi életünk széthullott darabjait, és újjáépít bennünket. Bár mi nem vagyunk képesek erre, az Úr újjá tudja teremteni életünket.

Imádság: : Kegyelmes Urunk, végy minket kezedbe, formálj és alakíts bennünket, teremtsd újjá életünket. Így imádkozunk: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved; jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is... Ámen.

Ha engedjük, hogy Isten teremtő ereje munkálkodjon bennünk, folyamatosan újjászületünk.
Gloria Fernandez (Chiriquí, Panama)

IMÁDKOZZUNK ENGEDELMES SZÍVÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek