2007. október 12. péntek

19 Mivel pedig, atyámfiai, teljes bizalmunk van a szentélybe való bemenetelhez Jézus Krisztus vére által, 20 azon az új és élő úton, amelyet ő nyitott meg előttünk a kárpit, vagyis az ő teste által; 21 és mivel nagy papunk van az Isten háza felett: 22 járuljunk azért oda igaz szívvel és teljes hittel, mint akiknek a szíve megtisztult a gonosz lelkiismerettől, 23 a testét pedig megmosták tiszta vízzel. A reménység hitvallásához szilárdan ragaszkodjunk; mert hű az, aki ígéretet tett. 24 Ügyeljünk arra, hogy egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk. 25 Saját gyülekezetünket ne hagyjuk el, ahogyan egyesek szokták, hanem bátorítsuk egymást; annyival is inkább, mivel látjátok, hogy közeledik az a nap.

Zsid 10,19-25.

KIT KÖVETEK?

Pál írja: Legyetek a követőim, mint én is követője vagyok a Krisztusnak. (1Kor 11,1)

Fiam nemrég szerzett jogosítványt, és néhány hónap elteltével vállalkozott egy közel egyórás útra a nagyszüleihez. Feleségem - aggódó anyaként - figyelmeztette, hogy útépítési övezeten kell majd áthaladnia. "Csak kövesd az előtted haladó kocsit!" - ajánlotta. Fiam megfogadta a tanácsot. Követte az előtte haladó autót, de az rossz irányba vitte. Jó időbe telt, mire visszatalált a helyes útra. Ez az eset nemcsak az autóvezetés szempontjából, hanem egész életére nézve is tanulságos lecke volt a számára.
Milyen gyakran követjük el mi is ugyanezt a hibát! Egyszerűen csak követjük az előttünk haladót, a társadalom normáit elfogadva sodródunk az árral, anélkül, hogy meggyőződnénk róla, vajon arra haladunk-e, amerre Isten akar vezetni. Miközben imádkozunk, az Írást tanulmányozzuk, vagy Isten gyermekeitől tanulunk, megtapasztalhatjuk az Úr vezetését. Ha életünk irányítását átadjuk Istennek, sok tévutat elkerülhetünk.

Imádság: : Drága Urunk, segíts bennünket, hogy először mindig téged keressünk, és hűségesen kövessünk, bármerre is vezetsz. Ámen.

Kit követek ma?
Ron Musser (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK A TINÉDZSER AUTÓSOKÉRT ÉS SZÜLEIKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek