2007. október 14. vasárnap

10 A tanítványok odamentek Jézushoz, és megkérdezték tőle: "Miért beszélsz nekik példázatokban?" 11 Ő így válaszolt: "Mert nektek megadatott, hogy megértsétek a mennyek országának titkait, de azoknak nem adatott meg. 12 Mert akinek van, annak adatik, és bővelkedik, akinek pedig nincs, attól az is elvétetik, amije van. 13 Azért beszélek nekik példázatokban, mert látván nem látnak, és hallván nem hallanak, és nem értenek." 14 "Beteljesedik rajtuk Ézsaiás jövendölése: Hallván halljatok, de ne értsetek, látván lássatok, de ne ismerjetek! 15 Mert megkövéredett e nép szíve, fülükkel nehezen hallanak, szemüket behunyták, hogy szemükkel ne lássanak, fülükkel ne halljanak, szívükkel ne értsenek, hogy meg ne térjenek, és meg ne gyógyítsam őket." 16 "A ti szemetek pedig boldog, mert lát, és fületek boldog, mert hall. 17 Bizony, mondom néktek, hogy sok próféta és igaz kívánta látni, amit láttok, de nem látták, és hallani, amit hallotok, de nem hallották."

Mt 13,10-17.

TISZTÁBBAN LÁTNI

Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogy engem is megismert az Isten. (1Kor 13,12)

Kisiskolás koromban az órákon állandóan kancsalítottam, míg végül szemorvoshoz vittek. Kaptam egy szemüveget, s így javulni kezdett a látásom. Tizen- és huszonévesként az orvosom mindig a szemem változásához igazodva finomított a szemüvegemen, hogy továbbra is élesen lássak. Negyvenes éveim közepén kénytelen voltam szemüvegemet bifokális lencsével kiegészíteni.
Ahogy teltek az évek, lelki látásom is hasonló változásokon ment keresztül. Gyermekkoromban, Istent és Jézust bibliai történeteken keresztül és a karácsony ünnepkörében ismertették meg velem. Kétségekkel és reményekkel teli tinédzser-éveimen ifjúsági csoportok és táborok segítettek át. Felnőttként pedig a bibliatanulmányozás és az elmélkedés segít abban, hogy tisztábban lássam a világot és az Isten országában való szolgálatomat.

Imádság: : Teremtő Istenünk, nyisd meg szemünket és szívünket, hogy észrevegyük a világ szépségeit és a tőled kapott feladatunkat. Ámen.

Hogyan változott Istenről alkotott képem az idő múlásával?
Barry Peebles (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK A LÁTÁSSÉRÜLTEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek