2007. október 22. hétfő

41 Amikor Jézus leült a templomi persellyel szemben, nézte, hogyan dobja a pénzt a sokaság a perselybe. Sok gazdag sokat dobott bele, 42 egy szegény özvegyasszony pedig odamenve beledobott két fillért, azaz egy krajcárt. 43 Jézus odahívta tanítványait, és ezt mondta nekik: "Bizony, mondom néktek, hogy ez a szegény özvegyasszony mindenkinél többet dobott a perselybe. 44 Mert mindannyian fölöslegükből dobtak, ő azonban szegénységéből mindazt beledobta, amije csak volt, az egész vagyonát."

Mk 12,41-44.

SASTOLL

Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt, mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre. (2Kor 9,8)

Majdnem éjfél van. Néhány óra múlva belépek a kórház kapuján, hogy elvégezzenek rajtam egy komoly bypass szívműtétet. Este együtt vacsoráztam a fiammal és családjával. Az ötéves kis unokám, Ian, megajándékozott engem egy borítékkal, és a legjobbakat kívánta. A borítékban egy egyszerű madártoll volt.
Az édesanyja megmagyarázta: Ian-nek van egy doboz a szobájában; úgy hívja, kincsesláda. Ebben tartja a kedvenc tárgyait. A fehérfejű rétisas tolla egyik legféltettebb kincse - néhány hónappal ezelőtt kapta egy bennszülött összejövetelen.
Hirtelen a toll egy teljesen új értelmezést nyert számomra; ez többé nem csak egy kedves és különleges ajándék volt. Az unokám a legértékesebb tulajdonát adta nekem, mert szeret. Eszembe jutott a szegény özvegyasszony, akit Jézus megdicsért, hiszen mindenét, amije volt, neki adta.
Mi hogyan ajándékozhatjuk meg Istent? A feleslegünkből adunk, ami megmaradt? Vagy odaadjuk neki a legértékesebb tulajdonainkat, mert szeretjük őt?

Imádság: : Köszönjük Istenünk, hogy nekünk adtad a legnagyobb ajándékot, Jézus Krisztust, hogy általa örök életünk legyen. Segíts, hogy mi is a legjobbat tudjuk adni! Ámen.

Ma kivel tudom megosztani a legjobb ajándékot?
Lloyd Kitching (Manitoba, Kanada)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET MA MŰTENEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek