2007. október 23. kedd

1 Dávid tanítókölteménye. Boldog, akinek hűtlensége megbocsáttatott, vétke eltöröltetett.
2 Boldog az az ember, akinek az ÚR nem rója fel bűnét, és nincs lelkében álnokság.
3 Míg hallgattam, kiszáradtak csontjaim, egész nap jajgatnom kellett.
4 Mert éjjel-nappal rám nehezedett kezed, erőm ellankadt, mint a nyári hőségben. (Szela.)
5 Megvallottam neked vétkemet, bűnömet nem takargattam. Elhatároztam, hogy bevallom hűtlenségemet az ÚRnak, és te megbocsátottad bűnömet, amit vétettem. (Szela.)

Zsolt 32,1-5.

TISZTA LAP

Boldogok, akiknek hűtlensége megbocsáttatott, vétke eltöröltetett. (Zsolt 32,1)

Családtagjaim tevékenységeit könnyen nyomon követhetem egy havi beosztású naptárban. Ez segít nekem összehangolni kinek-kinek az időbeosztását, és megtervezni a közös programokat, illetve találkozásokat másokkal. A naptár a hűtőnkre van kiakasztva, így mindig szem előtt van. Minden hónap első napján leveszem a régi lapot, ami tele van megvalósult (és sokszor meghiúsult) találkozókkal, megbeszélésekkel, áthúzott napokkal; és kidobom. Majd felteszek egy új hónapot.
Az új, üres naptár emlékeztet Isten megbocsátására. Minden alkalommal, mikor bocsánatért imádkozunk, Isten felkínál nekünk egy tiszta, elszalasztott találkozóktól, foltoktól és beírásoktól mentes lapot. "Amilyen messze van napkelet napnyugattól, olyan messzire veti el vétkeinket." (Zsolt 103,12)
Nekünk nem kell várni a hónap végéig, hogy megbocsátást találjunk. Kérhetjük, és megkaphatjuk azt minden nap, minden órában, mindig, amikor elhibázunk valamit. Amint észrevesszük, hogy bűnbocsánatra van szükségünk, odavihetjük Isten elé régi feljegyzéseinket, hogy kicserélje egy újra.

Imádság: : Kegyelmes Istenünk, segíts, hogy beismerjük, és megbánjuk vétkeinket. Töröld el azokat végleg, hogy átélhessük megbocsátásodat a mindennapi életünkben. Ámen.

Isten minden nap felkínál nekünk egy új kezdési lehetőséget.
Tori Stivers (Georgia, USA)

IMÁDSÁGBAN FOGADJUK EL ISTEN BŰNBOCSÁNATÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek