2007. szeptember 3. hétfő

1 Szolgáltass nekem igazságot, Istenem, és pereld peremet a hűtlen néppel szemben! Az alattomos és álnok emberektől ments meg engem!
2 Hiszen te vagy oltalmazó Istenem, miért taszítottál el engem? Miért kell gyászban járnom, miért gyötör az ellenség?
3 Küldd el világosságodat és igazságodat: azok vezessenek engem! Vigyenek el szent hegyedre és hajlékaidba,
4 hogy eljussak Isten oltárához, Istenhez, akinek ujjongva örülök. Hadd magasztaljalak hárfával, Isten, én Istenem!
5 Miért csüggedsz el, lelkem, és miért háborogsz bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok neki, szabadító Istenemnek!

Zsolt 43.

FÉNY A KÖDBEN

Küldd el világosságodat és igazságodat: azok vezessenek engem! (Zsolt 43,3)

Egy késő őszi éjjel indultunk haza Budapestről feleségemmel. Az irodalmi est hangulata élt még bennünk. Beszélgettünk, és közben sodort a lüktető belvárosi autóáradat.
A várost elhagyva hirtelen tejfehér ködfüggöny ereszkedett le elénk, és az eddigi zsúfolt forgalomnak is nyoma veszett. Alig néhány méteres lehetett a látótávolság. Voltak olyan útszakaszok, ahol elmosódott a felezővonal, olyankor a letekert ablakon kihajolva követtük az út szélét. Hosszú kilométereket mentünk már, amikor megelőzött bennünket egy autó. Hátsó lámpájának fényét követve haladtunk előre. A biztonságot nyújtó kis fénypont hazáig mutatta nekünk a helyes útirányt.
Életünkben Isten a fény, ha nem követjük, akkor beborít bennünket az átláthatatlan, sűrű köd, amelyben cél nélkül, vakon és esztelenül botorkálunk. Nem hagyatkozhatunk csupán az érzékszerveinkre, nem bízhatunk azok csalhatatlanságában, nem támaszkodhatunk a magunk erejére és bölcsességére.
Isten szerető, gondoskodó vezetése nélkül esélyünk sincs arra, hogy mindig jó irányban maradjunk, és eljussunk végső, legszentebb célunkhoz, az örök élethez.

Imádság: : Urunk, bizonytalanok vagyunk; mutasd meg a helyes utat! Szeretnénk a te világosságodat követni, hogy egyre közelebb jussunk hozzád. Ámen.

Isten szava világos szó, az örökélet szava!
Paudits Zoltán (Sükösd, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉJSZAKA KÖZLEKEDŐ AUTÓSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek