2007. szeptember 6. csütörtök

30 Az apostolok visszatértek Jézushoz, és elbeszélték neki mindazt, amit tettek és tanítottak. 31 Ő pedig így szólt hozzájuk: "Jöjjetek velem csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé." Mert olyan sokan voltak, akik odaérkeztek, és akik elindultak, hogy még enni sem volt idejük. 32 Elhajóztak tehát egy lakatlan helyre magukban.

Mk 6,30-32.

FÉLREVONULÁS

Jézus így szólt tanítványaihoz: Jöjjetek velem csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé. (Mk 6,31)

A Glastonbury Apátság területén sétálva, láttam, de alig hallottam az apátság mellett elhaladó főút forgalmát. A több évszázados istentiszteleti hely csendessége körülölelt, és teljesen kitörölte belőlem azt a nyomasztó rosszkedvet, amelyet néhány perccel azelőtt éreztem, amikor az okkult jelképekkel feldíszített üzletek mellett haladtam el. A székesegyház szépsége és békessége olybá tűnt, mintha egy másik világba léptem volna.
Gondolatban elidőztem azon az igeszakaszon, ahol Jézus félrehívja a tanítványait az őket körülvevő, és figyelmükre igényt tartó tömegből. Jézus megértette a tanítványok csalódottságát: éhesek és fáradtak voltak, inkább a legutóbbi élményeikről szerettek volna mesélni neki. A pihenő csak addig tartott, amíg a hajó úton volt, de ez a kis idő is elegendő volt. Újra tudtak foglalkozni a tolongó tömeggel.
Urunk tudja, mit érzünk, mire van az adott pillanatban szükségünk, és megajándékoz a felüdüléshez szükséges áldott percekkel. Nem mindig lehetséges azonban visszavonulnunk egy csendes helyre. De ahol vagyunk, fordítsuk figyelmünket a mindig jelenlévő Krisztusra, és békét találunk lelkünknek.

Imádság: : Úr Jézus Krisztus, köszönjük, amikor félrevonsz minket a körülvevő világ zajától, és a nyugalom különleges pillanataival ajándékozol meg jelenlétedben. Ámen.

Krisztus így szól hozzánk: Jer, és pihenj meg jelenlétemben!
Hazel V. Thompson (Somerset, Anglia)

IMÁDKOZZUNK AZ ELFOGLALT EGYHÁZI ALKALMAZOTTAKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek