2007. szeptember 13. csütörtök

3 Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki megáldott minket mennyei világának minden lelki áldásával a Krisztusban. 4 Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben. 5 Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint, 6 hogy magasztaljuk dicsőséges kegyelmét, amellyel megajándékozott minket szeretett Fiában. 7 Őbenne van - az ő vére által - a mi megváltásunk, bűneink bocsánata is; kegyelme gazdagságából, 8 amelyet kiárasztott ránk teljes bölcsességgel és értelemmel. 9 Mert úgy tetszett neki, hogy megismertesse velünk az ő akaratának titkát, amelyet kijelentett őbenne 10 az idők teljességének arról a rendjéről, hogy a Krisztusban egybefoglal mindeneket, azt is, ami a mennyben, és azt is, ami a földön van. 11 Őbenne lettünk örököseivé is, mivel eleve elrendeltettünk erre annak kijelentett végzése szerint, aki mindent saját akarata és elhatározása szerint cselekszik; 12 hogy dicsőségének magasztalására legyünk, mint akik előre reménykedünk a Krisztusban. 13 Őbenne pedig titeket is - miután hallottátok az igazság igéjét, üdvösségetek evangéliumát, és hívőkké lettetek - eljegyzett pecsétjével, a megígért Szentlélekkel, 14 örökségünk zálogával, hogy megváltsa tulajdon népét az ő dicsőségének magasztalására.

Ef 1,3-14.

ÚJ TULAJDONOS

Aki pedig minket veletek együtt Krisztusban megerősít és felken, Isten az. Ő pecsétjével el is jegyzett minket, és a Lélek zálogát adta szívünkbe. (2Kor 1,21-22)

Nemrég egy étteremben jártam, melyet rövid ideig tartó bezárás után újra megnyitottak. Mindent frissen festettek világos, vidám színekkel, a helyiségek padlózatát is teljesen újra burkolták. A bejárati ajtónál a szőnyegre ragasztott hívogató feliratot is kicserélték, ez most így hangzott: "Új tulajdonos, ugyanaz a név, teljesen új ételválaszték!"
Ez a felirat engem a megtérésem utáni időszakra emlékeztetett. Természetesen ugyanazon a néven ismertek továbbra is, mégis megváltoztam. Nem voltam már a bűn kötelékeivel megkötözött ember többé, hanem új teremtés lettem a Krisztusban. Megújult életemnek köszönhetően sokkal vidámabbá váltam, hiszen az Úr öröme volt a szívemben, és megpróbáltam Krisztushoz hívogató, hozzá vezető útjelző lenni.
Tudom, mit jelent az Úrhoz tartozni: "új tulajdonos" hatalma alatt vagyok, ugyanazon név alatt, de új élettel, és új elkötelezettséggel mások felé.

Imádság: : Szerető Urunk, köszönjük, hogy örök gondviselésedből gyermekeiddé, és új teremtéssé lehettünk, és Jézus Krisztus szeretete által tehozzád tartozhatunk. Ámen.

A hívő ember új tulajdonoshoz tartozik.
Thomas Jones (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK ÚJ MEGTÉRÉSEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek