2007. szeptember 20. csütörtök

12 Kérünk titeket, testvéreink, hogy becsüljétek meg azokat, akik fáradoznak közöttetek, akik elöljáróitok az Úrban, és intenek is titeket, 13 és munkájukért nagyon becsüljétek őket. Éljetek egymással békességben. 14 Kérünk titeket, testvéreink, intsétek a tétlenkedőket, biztassátok a bátortalanokat, karoljátok fel az erőtleneket, legyetek türelmesek mindenkihez. 15 Vigyázzatok, hogy senki se fizessen a rosszért rosszal, hanem törekedjetek mindenkor a jóra egymás iránt és mindenki iránt. 16 Mindenkor örüljetek, 17 szüntelenül imádkozzatok, 18 mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. 19 A Lelket ne oltsátok ki, 20 a prófétálást ne vessétek meg, 21 de mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg, 22 a gonosz minden fajtájától tartózkodjatok.

1Thessz 5,12-22.

UTASÍTÁSOK KÖVETÉSE

Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói. (Jak 1,22)

Évekkel ezelőtt, még nem volt számítógép, ezért kézzel javítottam a teszteket. Amikor először ellenőriztem az "Írásos Utasítások Követése" című részt, azt gondoltam magamban: Ezt a részt mindenki 100 százalékosan teljesíteni fogja! De nagyon meglepődtem, amikor csak néhányan érték el a száz pontot. Ennyire nehéz lenne az írott utasításokat követni? Pedig ez alapvető követelmény bármilyen hivatali poszt betöltéséhez. Ha ilyen kevés pontot értek el sokan ebben a részben, vajon hogyan követik az emberek az írott utasításokat nemcsak egy vizsgán vagy a munkában, hanem a mindennapi életükben?
Végül magamnak is feltettem a kérdést: Vajon követem-e Isten írott parancsait? Amikor az 1Thessz 5-öt olvasom, Isten nekem szóló írott parancsaival találkozhatok. A 12. vers azt mondja, hogy tiszteljem az elöljáróimat. Akkor is, ha nem értek egyet a főnökömmel? A következő vers arra buzdít, hogy éljünk egymással békességben. Akkor is, ha a bátyám elfelejtette a születésnapomat? Amikor azt mondja a 14. vers, hogy biztassuk a bátortalanokat, és karoljuk fel az erőtleneket, ez azt jelenti, hogy főzzek, takarítsak az idős szomszédomnak, és vigasztaljam? Követem az Isten írott parancsait? Félve kérdezem, és a válasz az, hogy elbuktam. Nyilvánvalóan soha nem leszek tökéletes, de nem hagyom abba a próbálkozást.

Imádság: : Istenünk, segíts, hogy jobban tudjunk engedelmeskedni, és azt tegyük, amit te kérsz. Ámen.

Isten kegyelme alapján értékeli az életünket.
Mary D. MacKinnon (Paraná, Brazília)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MUNKÁT KERESNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek