2007. szeptember 22. szombat

31 Mit mondjunk tehát erre? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk? 32 Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent? 33 Ki vádolná Isten választottait? Isten, aki megigazít. 34 Ki ítélne kárhozatra? A meghalt, sőt feltámadt Jézus Krisztus, aki az Isten jobbján van, és esedezik is értünk? 35 Ki választana el minket a Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? 36 Hiszen meg van írva: "Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat." 37 De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. 38 Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, 39 sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.

Róm 8,31-39.

EGY GYERMEK HANGJÁN

Akkor majd a farkas a báránnyal lakik, a párduc a gödölyével hever, a borjú, az oroszlán és a hízott marha együtt lesznek, és egy kisfiú terelgeti őket. (Ézs 11,6)

Kék volt az ég, sütött a nap, a virágok épp akkor nyíltak. Ezen a gyönyörű nyári napon bennem nem volt semmi fény. Három hónappal azelőtt halt meg a férjem. 30 évesen a kettő- és ötéves fiaimmal magamra maradtam. A nagyobbik, Terry csendesen játszott a szobájában, míg én az asztalomon pakolásztam. Hirtelen kirohant a szobájából, "Menjünk a parkba!" - kiabálta. Egy ideig tétováztam, de végül beleegyeztem.
Terry nagy, erőteljes mozdulatokkal a csúszdához rohant, csúszott párat, majd visszajött, megfogta a kezem, és ezt mondta - "Anya ne aggódj, egyszer majd újra boldogok leszünk."
Ahogy Terry a kezemet fogta, és bátorítóan beszélt, ráébredtem, hogy igaza van. Sajnos, elfelejtettem Istent. Egy gyerek ébresztett rá, hogy Isten a bajban nem hagy cserben, hanem megnyugvást és reményt kínál.

Imádság: : Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy akkor is beszélsz hozzánk, amikor elfeledkezünk rólad, és nem gondolunk arra, hogy te velünk vagy. Ámen.

Milyen jelei vannak az életemben annak, hogy Isten szeret, és velem van?
Louise Carter Kilpatrick (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A KISGYERMEKES ÖZVEGYEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek