2007. szeptember 24. hétfő

13 Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! 14 Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében. 15 És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt, sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer. 16 Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. 17 Illés ugyanolyan ember volt, mint mi, és amikor buzgón imádkozott azért, hogy ne legyen eső, nem is volt eső a földön három évig és hat hónapig. 18 Aztán ismét imádkozott, és az ég esőt adott, és a föld meghozta termését.

Jak 5,13-18.

AZ IMÁDSÁG KÖZÉPPONTJÁBAN

Ezért tehát mi is... állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Krisztusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére. (Zsid 12,1-2)

A golfjátékosok legfontosabbnak tartott irányelve az, hogy a fejüket lefelé tartják, a szemüket pedig a labdán. Nagyon sok kifogást szoktak felhozni, ha rossz az ütés. Például túl meleg, túl hideg, vagy nedves, szeles az időjárás. Az igazi hiba azonban az szokott lenni, hogy a játékos hamarabb felnéz, minthogy beleütne a labdába.
Amikor Istenhez imádkozunk, elterelődhetnek vagy elkalandozhatnak a gondolataink, mint a figyelmetlen golfjátékosoknak. Szemeinket levesszük Istenről, és helyette arról gondolkodunk, hogy milyen kevés pénzünk van a bankban, vagy hogy milyen éhesek, vagy fáradtak vagyunk. Utána meg csodálkozunk, hogy miért nem érezzük Isten közelségét.
A jó golfjátékosok arra edzik magukat, hogy az ütés közben a labdára koncentráljanak. Mi is gyakorolhatjuk, hogy Istenre figyeljünk imádság közben. A Lk 12,21-ben Jézus így szól tanítványaihoz: "Azt sem mondhatják: Íme, itt, vagy íme, ott van! - Mert az Isten országa közöttetek van." Amikor imádkozunk, az Isten országára kell gondolnunk. Ha Isten figyelmét kérjük, akkor jó, ha mi is figyelünk rá.

Imádság: : Istenünk, légy velünk türelmes, amikor elkalandoznak a gondolataink. Segíts teljesen rád figyelni. Ámen.

Imádság közben Istenre fordíthatjuk szívünket.
Brian Gaunt (Kelet-Yorkshire, Anglia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEHEZEN TUDNAK IMÁDKOZNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek