2007. szeptember 25. kedd

1 Amikor feltekintett Jézus, látta, hogyan dobják a gazdagok áldozati ajándékaikat a perselybe. 2 Észrevett ott egy szegény özvegyasszonyt is, aki két fillért dobott abba, 3 és így szólt: "Bizony, mondom néktek, hogy ez a szegény özvegyasszony mindenkinél többet dobott a perselybe. 4 Azok ugyanis mind a feleslegükből dobtak az áldozati ajándékokhoz, ő azonban szegénységéből mindazt beledobta, amije volt, az egész vagyonát."

Lk 21,1-4.

SZABAD ADOMÁNY

Készségesen áldozok neked, magasztalom neved, Uram, mert jó vagy. (Zsolt 54,8)

Nemrégiben segítettem összegyűjteni az adományokat a templomban. Mikor a kosár végigment egy soron, megfigyeltem, hogy a felnőttek mechanikusan, míg a gyerekek lelkesen dobták be az adományt. Az egyik kisfiú majd kiesett a padból, mikor vaskos karjával nyújtózkodott, hogy bedobhassa a pénzt. Ezután saját adakozásomat vizsgáltam meg. Vajon annyira rosszul állok anyagilag, hogy már nem is jelent örömöt az adakozás? Örömmel dobom-e adományaimat a perselybe, vagy csak mechanikusan? Az adakozás egy örömteli áldozat, vagy előírt kötelesség? Van-e kapcsolat az adakozás, és Isten dicsőítése között?
Gyakran úgy gondolunk Istennek szánt adományainkra, mint valami fájdalmas, és nehéz dologra. De még a legkisebb felajánlás is ok az ünneplésre. Isten sok ajándékot adott nekünk, beleértve a pénzt is. Áldássá válhat, ha ezt jó célra használjuk fel.
Nem akarok elfeledkezni Isten dicséretéről. Ilyen dicséret az is, amikor Istennek odaszánom az időmet, energiámat vagy gyermeki örömmel szabadon adakozok.

Imádság: : Uram, tölts meg örömmel minden alkalommal, mikor adományozunk. Hadd legyünk készek másoknak feláldozni magunkat a te dicsőségedre. Ámen.

Istent dicsőítjük, amikor örömmel adunk.
Maureen Pratt (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ADAKOZÁS KÉSZSÉGÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek