2007. szeptember 29. szombat

1 A kígyó pedig ravaszabb volt minden mezei állatnál, amelyet az ÚRisten alkotott. Ezt kérdezte az asszonytól: Csakugyan azt mondta Isten, hogy a kert egyetlen fájáról sem ehettek? 2 Az asszony így felelt a kígyónak: A kert fáinak gyümölcséből ehetünk, 3 csak annak a fának a gyümölcséről, amely a kert közepén van, mondta Isten: Nem ehettek abból, ne is érintsétek, mert meghaltok. 4 De a kígyó ezt mondta az asszonynak: Dehogy haltok meg! 5 Hanem jól tudja Isten, hogy ha esztek belőle, megnyílik a szemetek, és olyanok lesztek, mint az Isten: tudni fogjátok, mi a jó, és mi a rossz. 6 Az asszony úgy látta, hogy jó volna enni arról a fáról, mert csábítja a szemet, meg kívánatos is az a fa, mert okossá tesz: szakított a gyümölcséből, evett, majd adott a vele levő férjének is, és ő is evett. 7 Ekkor megnyílt mindkettőjük szeme, és észrevették, hogy mezítelenek. Ezért fügefaleveleket fűztek össze, és ágyékkötőket készítettek maguknak. 8 Amikor azonban meghallották az ÚRisten hangját, amint szellős alkonyatkor járt-kelt a kertben, elrejtőzött az ember és a felesége az ÚRisten elől a kert fái között.

1Móz 3,1-8.

MINDKÉT OLDAL

Mivel ő, a Szent hívott el titeket, magatok is szentek legyetek egész magatartásotokban, úgy, amint meg van írva: "Szentek legyetek, mert én szent vagyok." (1Pt 1,15-16)

Pár nappal ezelőtt vonattal utaztam Londonba, és újfent meglepődtem azon, mennyire lepukkantak a házak és boltok hátsó részei. Omlott a vakolatuk, némelyik szinte úgy néz ki, hogy bármely pillanatban összedőlhet. De tudtam, hogy ha ugyanezen épületek előtt az utcafronton haladtam volna el, akkor nagyon is kicsinosított, jól karbantartott homlokzatok néztek volna vissza rám.
Valószínűleg Istennek hasonló tapasztalata van velünk. Ő nem csak a világnak mutatott külső képünket látja, hanem a leromlott sötét területeket is, amiket leginkább titkolni szeretnénk a többiek előtt. Van azonban egy csodálatos igazság. Bármilyen világosan lát és ismer Isten, mégis szeret minket. Boldog, hogy az ő gyermekei vagyunk.
Ahogy Istent beengedjük életünkbe, egyre inkább megtisztít minket, és nem kell takargatnunk a dolgainkat. Amikor Isten vezetésével eljutunk odáig, hogy életünk minden területe tisztává lesz, teljes békességben lesz részünk.

Imádság: : Drága Urunk, segíts, hogy életünk teljes területére beengedjünk. Támogass, hogy minden zugot átadjunk a te tisztító erődnek és életet adó jelenlétednek. Ámen.

Isten olyannak lát, amilyenek vagyunk, és mégis szeret.
Jenny Martin (Buckinghamshire, Anglia)

IMÁDKOZZUNK A KERESZTYÉN VEZETŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek