2008. április 2. szerda

17 Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó. 18 Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben. 19 Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva: "Enyém a bosszúállás, én megfizetek" - így szól az Úr. 20 Sőt, "ha éhezik ellenséged, adj ennie, ha szomjazik, adj innia; mert ha ezt teszed, parazsat gyűjtesz a fejére." 21 Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval.

Róm 12,17-21.

A SZERETET VÁLASZA

Ne fizessetek a gonoszért gonosszal, vagy a gyalázkodásért gyalázkodással, hanem ellenkezőleg: mondjatok áldást, hiszen arra hívattatok el, hogy áldást örököljetek. (1Pét 3,9)

A smucig - így hívták Trudyt. Magas, robosztus nő volt, állandó szigorú arckifejezéssel. Ijesztő volt a külseje, de a viselkedése még inkább. Trudy az én részlegemben dolgozott. Akárcsak a többiek a cégnél, én sem szerettem. Elhatároztam viszont, hogy érzéseim nem fogják befolyásolni a viselkedésemet, és szakmai udvariasságot mutattam iránta. Valójában még egy lépéssel tovább mentem: kedves voltam vele.
Egyik nap cégünk üzleti ebéden vett részt egy helyi étteremben, de Trudy nem tudott eljönni. Így hát rendeltem egy kis ebédet elvitelre. Az irodába visszaérve odamentem Trudy asztalához, elé tettem az ebédet és így szóltam: Nem tudtál csatlakozni hozzánk, hoztam neked valamit. Remélem, szereted!
"Ó Abby! Nagyon köszönöm!" - kiáltott fel. Ahogy elsétáltam, Trudy felugrott a székéről és utánam jött. "Abby, - mondta - annyira meglepődtem, hogy gondoltál rám! Soha senki nem foglalkozik velem." Szigorú arcát könnyek lágyították, amint kinyújtotta a kezét, hogy átöleljen.
Azt hiszem, ez az, amire Pál és Péter apostolok gondoltak, mikor azt tanították, hogy a sérelemért kedvességgel fizessünk. És Jézus is ezt a példát adta nekünk a kereszten.

Imádság: : Úr Jézus, köszönjük szeretetedet. Kérünk, segíts nekünk úgy bánni másokkal, ahogy te tanítottad. Ámen.

A higgadt válasz elhárítja az indulatot. (Péld 15,1)
Abiyah Abrahms (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK A NEHÉZ TERMÉSZETŰ MUNKATÁRSAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek