2008. április 13. vasárnap

12 Öltsetek tehát magatokra - mint Isten választottai, szentek és szeretettek - könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. 13 Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. 14 Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent. 15 És a Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak. 16 A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben az Istennek. 17 Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala.
18 Ti asszonyok, engedelmeskedjetek férjeteknek, ahogyan illik az Úrban. 19 Ti férfiak, szeressétek feleségeteket, és ne legyetek irántuk mogorvák. 20 Ti gyermekek, engedelmeskedjetek szüleiteknek minden tekintetben, mert ez kedves az Úrban. 21 Ti apák, ne ingereljétek gyermekeiteket, nehogy bátortalanokká legyenek. 22 Ti szolgák, engedelmeskedjetek minden tekintetben földi uraitoknak; ne látszatra szolgáljatok, mint akik embereknek akartok tetszeni, hanem tiszta szívvel, félve az Urat. 23 Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak, és nem úgy, mint az embereknek, 24 tudván, hogy ti viszonzásul megkapjátok az Úrtól az örökséget; az Úr Krisztusnak szolgáljatok tehát. 25 Aki pedig igazságtalanul cselekszik, azt kapja vissza, amit tett, mert nincsen személyválogatás.

Kol 3,12-25.

UGYANAZ A MUNKA, MÁS FŐNÖK

Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak, és nem úgy, mint az embereknek. (Kol 3,23)

48 éve vagyok feleség és anya. Otthon maradtam, hogy felneveljem öt fiamat. Saját magam főnöke voltam, és a munkám gyakran kimerített. Elérhetetlen célokat tűztem ki magam elé, és egyedül próbáltam megvalósítani. Azt akartam, hogy a házam ragyogjon, a gyerekeim jól neveltek legyenek, és minden tökéletes legyen a családomban. Mivel heten laktunk egy kis házban, nem mindig tudtam megvalósítani az elképzeléseimet.
23 évvel ezelőtt a tinédzser korú Brian fiam egy jobb megoldást javasolt: Anya, Isten szeretne a főnököd lenni. Engedd, hogy irányítsa az életedet. Tanácsa megváltoztatta az életemet.
Minden vasárnap templomba jártam, tisztességesen éltem, de meglepődtem, hogy Istent a mindennapi életem is érdekli, és személyes kapcsolatot szeretne kialakítani velem. Sok türelem kellett, hogy alkalmazkodni tudjak ehhez az új látáshoz, de a bibliaolvasás segítségével lelkileg megerősödtem. Behívtam Jézust az szívembe, és kértem, hogy irányítsa az életemet.
Ma ugyanazt csinálom, amit sok-sok éve, de azóta már az Úrnak teszem és nem magamnak. Szeretem a munkámat, és a főnököm nem e világból való.

Imádság: : Istenünk, emlékeztess minket arra, hogy mindent érted tegyünk! Ámen.

Isten a mindennapi életünk része akar lenni, kis és nagy dolgokban egyaránt.
Frances Gregory Pasch (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ELÉRHETETLEN CÉLOKAT TŰZNEK KI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek