2008. április 18. péntek

18 "Ti tehát halljátok meg a magvető példázatát! 19 Amikor valaki hallja a mennyek országának igéjét, és nem érti, eljön a gonosz, és elragadja azt, ami szívébe van vetve: ez olyan, mint akinél az útfélre hullott a mag. 20 Akinél pedig sziklás talajra hullott, az hallja az igét, és azonnal örömmel fogadja, 21 de nem gyökerezik meg benne, ezért csak ideig való, s amint nyomorúság vagy üldözés támad az ige miatt, azonnal eltántorodik. 22 Akinél pedig tövisek közé hullott, hallja az igét, de e világ gondja és a gazdagság csábítása megfojtja az igét, és nem hoz termést. 23 Akinél pedig jó földbe hullott, az hallja és érti az igét, és terem: az egyik százannyit, a másik hatvanannyit, a harmadik harmincannyit."

Mt 13,18-23.

HANGOS ÉS ÉRTHETŐ

Akinél pedig jó földbe hullott, az hallja és érti az igét, és terem: az egyik százannyit, a másik hatvanannyit, a harmadik harmincannyit. (Mt 13,23)

A minap vettem egy kis rádiót az irodámba, bekapcsoltam és megpróbáltam a kedvenc rádióállomásomat megkeresni, de semmi nem jött be. Arra gondoltam, talán túl közel van a számítógép, ezért áttettem egy könyvespolcra. Kicsit jobb lett így, de még mindig nem volt tökéletes. Végül megtaláltam azt a helyet, ahol tökéletesen, jól hallhatóan bejött az állomás.
Azt gondolom, a hitem valahogyan hasonlóan működik: Isten mindig szól hozzám, csak éppen nem mindig vagyok a megfelelő helyen, hogy meghalljam üzenetét. Van amikor se a szívem, se a gondolataim nincsenek ráhangolva Istenre. Ilyenkor Jézus példáját kell követnem, aki időnként kiment a pusztába, hogy Atyjával lehessen kettesben, és csak rá figyelhessen.
Az istentisztelet egy olyan hely, ahol igazán Istenre figyelhetek: a sok hívő között jól rá tudok hangolódni Istenre. Fogékony vagyok akkor is Isten szavára, amikor a Bibliát vagy a Csendes Perceket olvasom. Mindezeken kívül vannak más helyek és pillanatok is az életemben, amikor különösen jól "veszem az adást".
A templomon kívül is jól rá lehet hangolódni Isten szavára - mondják néhányan. Lehet, mégis legtöbbünknek fontos, hogy olyan helyet keressünk, ahol legtisztábban értjük Isten szavát.

Imádság: : Urunk, igédhez adj fogékonyságot. Ámen.

Mi segít abban, hogy meghalljam Istent?
Joe W. Walker (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEHEZEN HALLJÁK ISTEN SZAVÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek