2008. április 20. vasárnap

1 De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!
2 Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg.
3 Mert én, az ÚR, vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód! Kárpótlásul adom érted Egyiptomot, Etiópiát és Szebát adom helyetted.
4 Mivel drágának tartalak, és becsesnek, mivel szeretlek, azért embereket adok helyetted, életedért nemzeteket.
5 Ne félj, mert én veled vagyok! Napkeletről visszahozom gyermekeidet, és napnyugatról összegyűjtelek.
6 Ezt mondom északnak: Add ide! - és délnek: Ne tartsd fogva! Hozd ide fiaimat a messzeségből, leányaimat a föld végéről,
7 mindenkit, akit nevemről neveznek, akit dicsőségemre teremtettem, formáltam és alkottam.

Ézs 43,1-7.

ELESÜNK, FELKELÜNK

Mindenütt szorongatnak minket, de nem szorítanak be, kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe; üldözöttek vagyunk, de nem elhagyottak, letipornak, de el nem veszünk. (2Kor 4,8-9)

Egyike vagyok annak a sok ezer embernek, akinek az életét összetörte a Katrina hurrikán. Sokan elveszítettük otthonunkat és vele együtt mindent, amit az évek hosszú során összegyűjtöttünk. Távol kerültek tőlünk szeretteink és barátaink, vagy még rosszabb esetben elveszítettük őket. Más városban kellett dolgoznunk és nagy dolgokban döntést hoznunk, miközben az egyszerű feladatok is meghaladták az erőnket.
Minden veszteségünk ellenére Isten jelenlétét ma is megtapasztalhatjuk a lélek csendjében, s ez emlékeztet, hogy az ő gyermekei vagyunk a szenvedéssel teli időszakokban is.
Ennek tudatában mindig talpra állunk és megyünk tovább azzal a hittel és bizalommal, hogy Isten az, aki vezet minket. Lehetnek az életünkben törések, azonban Isten szeretetének fénysugara mindig átvilágít azokon, s ez betölti reménnyel nem csak a mi életünket, hanem az egész sötétséggel teli világot is.

Imádság: : Drága Istenünk, add, hogy meghalljuk halk szavad, amely arra emlékeztet, milyen értékesek vagyunk számodra. Add, hogy ez a tudat reménnyel töltse be az egész életünket. Ámen.

Nem az tesz minket értékessé, amit teszünk, hanem Isten irántunk való szeretete.
Sheri Zehner (Louisiana, USA)

IMÁDKOZZUNK A KATRINA HURRIKÁN TÚLÉLŐIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek