2008. április 21. hétfő

1 Mózesnek, az ÚR szolgájának halála után ezt mondta az ÚR Józsuénak, Nún fiának, Mózes szolgájának: 2 Az én szolgám, Mózes meghalt. Most azért indulj, kelj át itt a Jordánon, te és ez az egész nép arra a földre, amelyet én adok Izráel fiainak. 3 Nektek adok minden helyet, ahová léptek, ahogyan megígértem Mózesnek. 4 A pusztától és a Libánontól a nagy folyamig, az Eufrátesz folyamig, nyugat felé pedig a nagy tengerig a ti területetek lesz a hettiták egész országa. 5 Senki sem állhat ellened egész életedben. Veled leszek, ahogy Mózessel is vele voltam. Nem maradok el tőled, nem hagylak el. 6 Légy erős és bátor, mert te teszed ezt a népet annak az országnak az örökösévé, amelyről megesküdtem atyáiknak, hogy nekik adom. 7 Csak légy igen bátor és erős, őrizd meg, és tartsd meg azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked. Ne térj el tőle se jobbra, se balra, hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz. 8 Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, hanem tanulmányozd éjjel-nappal, őrizd meg, és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz. 9 Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz.

Józs 1,1-9.

KÖVESD A VEZÉRT!

Légy igen bátor és erős, őrizd meg, és tartsd meg azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked. (Józs 1,7)

Isten azt parancsolta Józsuénak, hogy legyen erős és bátor. Azt gondolná az ember, hogy mindez szükségtelen volt, hiszen Józsué 40 évnyi csodát élt már át. De ez most egy új nap volt. Azalatt a 40 év alatt Mózes volt a vezető. Most Józsuénak és Izráel népének egy olyan földre kellett bemenniük, melyet előtte közülük csak ketten láttak.
A felkészülés napjai véget értek. Most eljött az idő, hogy meghódítsák a földet, és Józsuét jelölte ki Isten, hogy vezesse népét az ismeretlenbe. Józsuénak friss erőre és bátorságra volt szüksége, hogy megvívja az előttük álló csatákat. Szüksége volt arra, hogy Isten megerősítse biztatásával, hogy még mindig gondot visel útjukról.
A hívőknek ma is szembe kell nézni olyan helyzetekkel, melyekhez erőre és bátorságra van szükség. Az erőnk és bátorságunk onnan jön, hogy engedelmeskedünk a szerető Isten parancsainak. Az engedelmességben nyerünk bizonyosságot, hogy Isten céljai mindig győzelemre jutnak. Ha az isteni célok mellett elkötelezzük magunkat, nem olyan sikereket érünk el talán, amit a világ elismer. De ez a siker dicsőíti Istent, és áldást hoz másokra. Sőt mi több, az Istennek való engedelmesség céltudatos életet eredményez.

Imádság: : Ó, Istenem! Gyenge vagyok, erősíts meg! Félek, te bátoríts! Ámen.

Légy erős és bátor! Isten vezérelni fog.
David G. Bowman (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI ÚJ OTTHONBA KÖLTÖZIK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek