2008. augusztus 5. kedd

30 Az apostolok visszatértek Jézushoz, és elbeszélték neki mindazt, amit tettek és tanítottak. 31 Ő pedig így szólt hozzájuk: "Jöjjetek velem csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé." Mert olyan sokan voltak, akik odaérkeztek, és akik elindultak, hogy még enni sem volt idejük. 32 Elhajóztak tehát egy lakatlan helyre magukban. 33 De sokan meglátták és felismerték őt, amikor elindultak, ezért minden városból összefutottak oda, és megelőzték őket. 34 Amikor Jézus kiszállt, és meglátta a nagy sokaságot, megszánta őket, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélkül való juhok, és kezdte őket sok mindenre tanítani.

Mk 6,30-34.

EGY KIS PIHENŐ

Ő pedig így szólt hozzájuk: "Jöjjetek velem csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé." (Mk 6,31)

Az előző hónapban feladataim majdnem kimerítettek! Segédkeztem egy négynapos lelkigyakorlaton, esküvőt tartottam, tanítottam egy ötnapos, Jakab könyvéről szóló tanfolyamon, és mindezek mellett végeztem szokásos lelkipásztori teendőimet: prédikáltam, látogattam a betegeket és otthonlévőket. Ehhez a listához hozzáadhatnám még a három gyermekemmel való tevékenykedést, és szinte hihetetlen mennyi minden történt. Amikor vacsora közben cseng a telefon, azon tűnődöm, kinek és vajon miért van megint szüksége rám.
Közben időnként Istenhez kiáltok: "Mikor fogok már pihenni?" Ha be is tervezek egy-egy pihenőnapot, sokszor le kell mondanom róla, mert valaki beszélgetésre jelentkezik nálam. Ilyenkor abban a reményben halasztom el a pihenést, hogy a következő napon talán majd lazíthatok.
De leginkább csak a túlzsúfolt munkatervem szerint haladok. A legutolsó feladat közben Jézus szavai döbbentettek meg: "Jöjjetek és pihenjetek meg." Jézus gyakorta szólít fel a pihenésre, és csak rajtam múlik, hogy elfogadom-e a Jézus által ajánlott pihenést. Ha igen, olyan nyugalmat kapok, ami után régóta vágyakoztam - és újra megtalálom Isten békéjét.

Imádság: : Uram, hadd vegyem észre jobban, amikor pihenésre szólítasz, és hadd legyenek azok a percek a teljes nyugalom percei. Ámen.

Elfogadom-e Krisztus pihenésre hívó szavát ma?
Tim Irving (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A ZSÚFOLT IDŐBEOSZTÁSÚ EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek