2008. augusztus 13. szerda

16 Abból ismerjük a szeretetet, hogy ő az életet adta értünk; ezért mi is tartozunk azzal, hogy életünket adjuk testvéreinkért. 17 Aki pedig világi javakkal rendelkezik, de elnézi, hogy a testvére szükséget szenved, és bezárja előtte a szívét, abban hogyan lehetne az Isten szeretete?
18 Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és valóságosan. 19 Ebből tudható, hogy az igazságból valók vagyunk. És akkor az ő színe előtt azzal biztatjuk a szívünket, 20 hogy bár a szívünk elítél, Isten mégis nagyobb a mi szívünknél, és mindent tud.

1Jn 3,16-20.

MEG NEM HALLOTT SEGÉLY-KIÁLTÁS

Egy éjjel látomás jelent meg Pálnak: egy macedón férfi állt előtte, és ezekkel a szavakkal kérlelte őt: "Jöjj át Macedóniába, légy segítségünkre!" (ApCsel 16,9)

Annyira belemerültem a ház körüli munkába, hogy szinte oda sem figyeltem, amikor a távolból hangot hallottam. Gondoltam, a szomszéd gyerekek játszhatnak, de később rájöttem, valaki segítségért kiált. Odaszaladtam, ahonnan a hang jött, és láttam, hogy a szomszédom ujját becsípte a kerti traktor gépszíja.
"Segíts!" - kiáltott. Gyorsan elvágtam a szíjat, és kiszabadítottam. A járó motort akarta megjavítani. Szerencsére, a motor leállt, így egy kis horzsolással megúszta.
Amikor eljöttem, bűnösnek éreztem magam, mert tudtam, hogy ha az első kiáltásra odasietek, akkor megspórolhattam volna neki a fájdalom egy részét. Amikor azért imádkoztam, hogy figyelmesebb legyek a környezetemre, Isten megláttatta velem, hogy néha a körülöttem élők lelki fájdalmait sem veszem észre, annyira lekötnek a saját dolgaim. Ott, akkor elhatároztam, hogy jobban figyelek másokra, és érzékenyebb leszek mások szükségleteivel szemben.

Imádság: : Istenünk, segíts, hogy észrevegyük a körülöttünk élők szükségleteit. Ámen.

Ha odafigyelünk, tudunk reagálni a segélykiáltásokra.
Kenny A. Noble (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK A VESZÉLYES MUNKÁT VÉGZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek