2008. augusztus 14. csütörtök

38 Amikor továbbhaladtak, betért egy faluba Jézus, ahol egy Márta nevű asszony a házába fogadta. 39 Volt ennek egy Mária nevű testvére, aki leült az Úr lábához, és hallgatta beszédét. 40 Márta pedig teljesen lefoglalta magát a sokféle szolgálattal. Ezért előállt Márta, és így szólt: "Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a szolgálatban? Mondd hát neki, hogy segítsen!" 41 Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, 42 pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle."

Lk 10,38-42.

MI SZÁMÍT IGAZÁN?

Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle." (Lk 10,41-42)

Amikor a gyerekeim az utolsó nap hazajöttek az iskolából, nagyon izgatottak voltak, hogy vége van az évnek, és kezdődik a nyári szünet. Amikor a bizonyítványaikat és dicsérő okleveleiket keresve kiürítették a táskájukat, és szétdobálták a könyveket az egész szobában, rájuk parancsoltam, hogy rakjanak rendet. Néhány perc múlva a férjem odajött és elmondta, hogy a lányunk panaszkodott neki: "Kitűnő lett a bizonyítványom, de anyát csak a szoba érdekli." Szégyelltem, hogy így viselkedtem. Ahelyett, hogy együtt örültem volna a gyermekeimmel a jó bizonyítványnak, összeszidtam őket a rendetlenség miatt.
Mártához hasonlóan, aki kimaradt a legfontosabb dologból, én is elmulasztottam egy lehetőséget, hogy együtt éljek át egy különleges pillanatot a családommal. Arra gondoltam, vajon hányszor nem hallottam meg Isten üzenetét, mert elvonták a figyelmemet a világi gondok. Azóta folyamatosan imádkozom, hogy mindig észre tudjam venni az Istentől jövő örömöt és áldást.

Imádság: : Istenünk, segíts, hogy megtapasztaljuk a mindennapok apró örömeit, és megosszuk ezeket másokkal. Ámen.

Minden nap választhatunk, hogy a lényegtelen dolgokra koncentrálunk-e, vagy arra, ami igazán számít.
Angela L. Burns (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY A FONTOS DOLGOKRA TUDJUNK FIGYELNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek