2008. augusztus 15. péntek

28 Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott. 29 Mert akiket eleve kiválasztott, azokról eleve el is rendelte, hogy hasonlókká legyenek Fia képéhez, hogy ő legyen az elsőszülött sok testvér között. 30 Akikről pedig ezt eleve elrendelte, azokat el is hívta, és akiket elhívott, azokat meg is igazította, akiket pedig megigazított, azokat meg is dicsőítette.
31 Mit mondjunk tehát erre? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk? 32 Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent? 33 Ki vádolná Isten választottait? Isten, aki megigazít. 34 Ki ítélne kárhozatra? A meghalt, sőt feltámadt Jézus Krisztus, aki az Isten jobbján van, és esedezik is értünk? 35 Ki választana el minket a Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? 36 Hiszen meg van írva: "Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat." 37 De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. 38 Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, 39 sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.

Róm 8,28-39.

VIHAROS IDŐ

Pál írja: "Háromszor megvesszőztek, egyszer megköveztek, háromszor szenvedtem hajótörést, egy éjt és egy napot hányódtam a tenger hullámain." (2Kor 11,25)

Miközben ezeket a sorokat írom, a közelben vihar készülődik. Néha hallom, hogy dörög az ég, és a távolból látom a villámlás fényeit. Várom, hogy kitörjön a vihar. Szeretem, ahogyan a villámlás megvilágítja az éjszakai égboltot, és ahogyan a dörgés végigrobajlik az égen. Nagyon szeretem a vihart.
Azonban az élet másfajta viharaiért - anyagi, lelki, vagy emberi kapcsolatokban lévő viharokért - melyek váratlanul, rajtaütésszerűen törnek ki, már nem lelkesedem annyira. Ezek után a viharok után hajótörötten, hányattatva, lelkileg megsebezve és összetörve érzem magam, és ezek miatt sokszor panaszkodom Istennek.
Jakab levelében (Jak 1,2) az áll, hogy örömnek tartsuk, ha megpróbáltatásokat kell kiállnunk. Pál apostolnak is nagyon sok szenvedésen kellett keresztülmennie, de ő megértette, hogy ez a keresztyén élet velejárója. Ha bízunk abban, hogy Isten gondoskodik rólunk, akkor az élet viharain keresztül tanulhatunk valamit. Még abban is segíthetnek, hogy felkészüljünk az Istentől kapott elhívásunk teljesítésére.

Imádság: : Teremtő Istenünk, segíts, hogy tudjunk bízni benned, amikor az életünk viharokkal van tele. Jézus nevében kérünk. Ámen.

Ha vihar készülődik, ne felejtsük el, hogy Isten velünk van.
Nancy Charley (Kent, Anglia)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKINEK AZ ÉLETÉBEN VIHAR TOMBOL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek