2008. augusztus 19. kedd

26 Akkor ezt mondta Isten: Alkossunk embert a képmásunkra, hozzánk hasonlóvá: uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, az állatokon, az egész földön és mindenen, ami a földön csúszik-mászik. 27 Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket. 28 Isten megáldotta őket és ezt mondta nekik Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be és hódítsátok meg a földet. Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és a földön mozgó minden élőlényen! 29 Azután ezt mondta Isten: Nektek adok az egész föld színén minden maghozó növényt, és minden fát, amelynek maghozó gyümölcse van: mindez legyen a ti eledeletek. 30 Minden földi állatnak, az ég minden madarának és minden földi csúszómászónak pedig, amelyben élet van, eledelül adok minden zöld növényt. És úgy történt. 31 És látta Isten, hogy minden, amit alkotott, igen jó. Így lett este, és lett reggel: hatodik nap.

1Móz 1,26-31.

KEGYELEMBE FOGADVA

Aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára. (Fil 1,6)

Több mint 15 éve világi és egyházi iskolákban serdülőket tanítok. Mivel sok változás történt az én munkámat is érintő iskolai programokban, úgy döntöttem, hogy részt veszek egy továbbképzésben. Az oktató egy nagyon emlékezetes dolgot említett a házi dolgozatok osztályozásáról: "Ne azt nézzétek, hogy mi hiányzik a dolgozatból, hanem hogy mik az erősségei és kulcsfontosságú elemei. Ne felejtsétek el, hogy ezek a fiatalok még a tanulás folyamatában vannak." Valóban, tanárként sokszor nagyon buzgón keressük a hibákat a dolgozatokban.
A társadalom időnként ránk kényszeríti, hogy a negatív megközelítést fogadjuk el. De ha arra gondolnék, hogy Isten csak a hibáimat nézi, akkor nehéz volna az ő szeretetét éreznem. A teremtés történetében azt olvashatjuk, hogy Isten ránk néz, és azt mondja: ez jó. Habár az Úr tetőtől talpig ismer minden képességemmel és hibámmal együtt, segít növekedni is, és túllépni azokon. Isten kegyelme által elfogadott.
Tanuljuk meg nagyra értékelni másokban a pozitívumot, és ne legyünk ítélkezők! Fogadjuk el, hogy Isten mindenkiben elvégzi munkáját, és összegyűjt bennünket egy nagy családba.

Imádság: : Istenünk, köszönjük Fiadat, Jézus Krisztust, akinek a szeretete elmosta a mi vétkeinket. Jövünk hozzád, mert biztosan tudjuk, hogy a kegyelmed befogad. Ámen.

Isten úgy szeret engem, ahogy vagyok.
Rebeca De La Garza Escamilla (Nuevo Leon, Mexikó)

IMÁDKOZZUNK A KEVÉS ÖNBIZALOMMAL RENDELKEZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek