2008. augusztus 25. hétfő

7 Szeretteim, szeressük egymást; mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent; 8 aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg az Istent; mert Isten szeretet. 9 Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala. 10 Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. 11 Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást. 12 Istent soha senki sem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk. 13 Abból tudjuk, hogy benne maradunk, és ő mibennünk, hogy a maga Lelkéből adott nekünk. 14 És mi láttuk, és mi teszünk bizonyságot arról, hogy az Atya elküldte a Fiát a világ üdvözítőjéül. 15 Ha valaki vallja, hogy Jézus Isten Fia, abban Isten marad, ő pedig Istenben; 16 és mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet, amellyel Isten szeret minket. Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és Isten is őbenne. 17 Abban lett teljessé a szeretet közöttünk, hogy bizalommal tekinthetünk az ítélet napja felé, mert ahogyan ő van, úgy vagyunk mi is ebben a világban. 18 A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben. 19 Mi tehát azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket. 20 Ha valaki azt mondja: "Szeretem Istent", a testvérét viszont gyűlöli, az hazug, mert aki nem szereti a testvérét, akit lát, nem szeretheti Istent, akit nem lát. 21 Azt a parancsolatot is kaptuk tőle, hogy aki szereti Istent, szeresse a testvérét is.
1 Aki hiszi, hogy Jézus a Krisztus, Istentől született, és aki szereti azt, aki szülte, azt is szereti, aki attól született. 2 Abból tudjuk meg, hogy szeretjük Isten gyermekeit, ha szeretjük Istent, és megtartjuk az ő parancsolatait. 3 Mert az az Isten iránti szeretet, hogy parancsolatait megtartjuk, az ő parancsolatai pedig nem nehezek. 4 Mert minden, ami Istentől született, legyőzi a világot, és az a győzelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk. 5 Ki az, aki legyőzi a világot, ha nem az, aki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia?

1Jn 4,7-5,5.

ELEGENDŐ KEGYELEM

De ő ezt mondta nekem: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz." Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem. (2Kor 12,9)

Hálát adok Isten határtalan kegyelméért és örök, végtelen szeretetéért. Megláttam Istenben az örök gyógyítót, amióta megtudtam, hogy HIV-fertőzött vagyok. Amikor a férjem meghalt és körülöttem sokan haldokoltak, lesújtó volt a HIV-pozitív bélyeggel egyedül élni. Szörnyen éreztem magam, napról-napra tengődve, majd megéreztem, hogy Isten kinyúl felém. Fokozatosan tanulom, hogyan lehet Istenben bízva élni.
Azt hiszem, Isten példaként állított ebbe a helyzetbe, mint annak idején Jóbot. Sohasem voltam ágyhoz kötve, mint megannyi sorstársam. Fölfedeztem, hogy Isten kegyelme valóban elegendő számomra. Folyamatosan imádkozom: "Legyen meg a te akaratod az életemben." A legfontosabb, hogy Isten akaratát cselekedjük.

Imádság: : Szerető Istenünk, segíts, hogy a te akaratodat akarjuk mindenek fölött. Amikor keresünk téged, nyisd meg a szemünket a látásra és fülünket a hallásra, hogy érzékeljük szándékodat, és aszerint éljünk. Ámen."

Isten irgalma az örökléttől az öröklétig nyúlik.
Thandekile Mofokeng (Evaton, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK AZ AIDS KÖVETKEZTÉBEN MEGÖZVEGYÜLTEKÉRT, ÁRVÁN MARADTAKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek