2008. december 2. kedd

Jézus mondja: 13 "Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek. 14 Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. 15 A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. 16 Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat."

Mt 5,13-16.

FÉNYT SZÓRNI

Eszembe jutott ugyanis a benned élő képmutatás nélküli hit, amely először nagyanyádban, Lóiszban és anyádban, Eunikében lakott, de meg vagyok győződve arról, hogy benned is megvan. (2Tim 1,5)

Mindannyiunk életében vannak különleges emberek, akik fényként világítják be hitünk útját. A családunkban sokaknak Ruth nagymamám ez a személy. Ő mutatott rá a napi áhítat fontosságára, és hogy ez mennyire gazdagítja a legfontosabb személyes kapcsolatot: a viszonyunkat Istennel.
A nagymamám a nagy gazdasági világválság idején volt fiatal. Jól emlékszik egy vasárnapra, amikor a lelkész egy új metodista kiadványról beszélt, egy napi áhítatos könyvecskéről, ami 5 centbe került. A nagymamám úgy vélte, biztosan különleges lehet, ha ilyen drága. Nagyon elcsodálkozott, amikor az istentisztelet végén az édesapja odament a lelkészhez, és megvásárolta a Csendes Percek első példányát a családnak.
A nagymamám nem csak magának tartotta meg a könyvet, és mindazt a bölcsességet, amit az olvasásával töltött 70 év adott. Nemrégiben az ország túlsó felébe költöztem, de ő rögtön küldött egy Csendes Perceket, ha esetleg nem továbbítanák a postámat időben. Nem akarta, hogy akár egy napot is kihagyjak az áhítatból. Cselekedetei és élő hite fényként ragyogja be mindannyiunk életét, és mind gazdagodunk általa.

Imádság: : Köszönjük, Istenünk, a hit útját megvilágító embereket. Hadd legyünk mi is fény mások életében. Ámen.

Hagyj fényt az utánad jövőnek.
Amy Proctor (Montana, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI FÉNY VOLT SZÁMUNKRA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek