2008. december 3. szerda

1 Arra kérlek mindenekelőtt, hogy tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért, 2 a királyokért és minden feljebbvalóért, hogy nyugodt és csendes életet éljünk teljes istenfélelemben és tisztességben. 3 Ez jó és kedves a mi üdvözítő Istenünk színe előtt, 4 aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön, és eljusson az igazság megismerésére. 5 Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus, 6 aki váltságul adta önmagát mindenkiért tanúbizonyságként a maga idejében.

1Tim 2,1-6.

TÁVOLI FELEBARÁTOK

Minden imádságotokban és könyörgésetekben imádkozzatok mindenkor a Lélek által. Éppen azért legyetek éberek, teljes állhatatossággal könyörögve az összes szentekért. (Ef 6,18)

Egyik reggel úgy éreztem, az Úr azt akarja, hogy imádkozzak a ruhámat készítő emberekért. Bár fogalmam sincs, kik ők, de hosszasan gondolkodtam róluk. Vajon melyik országban élnek? Nők vagy férfiak, idősek vagy fiatalok? Milyen körülmények közt élnek? Milyen vallásúak?
A ruhatáram címkéire vetett gyors pillantás elárulta, hogy sok kontinens sok országában élnek. Bár sosem fogom megismerni őket, mégis hatalmas áldást jelentenek, és eddig még csak nem is gondoltam rájuk. Pedig hús-vér emberek ők, akik megpróbálnak boldogulni. Talán hosszú órákat töltenek nehéz körülmények között a ruhám elkészítésével; én csak alázatot és tiszteletet érzek feléjük.
Még ha akarnék, akkor sem tudnék kapcsolatba kerülni velük, de imádkozhatok értük. Kérhetem imában, hogy áldja meg őket az Úr, megtérjenek, és az életük könnyebbé váljon az Istenbe vetett hit által, aki szereti őket. Az imáim által részese leszek Isten munkájának az életükben.

Imádság: : Istenem, légy azokkal, akik az általam használt tárgyakat és ruhákat készítik. Áldd meg őket és könnyítsd meg életüket. Segíts megtalálniuk az erőt benned. Ámen.

A világ közösségében mindenki a felebarátunk, akinek szüksége van az imáinkra.
Valerie Cullers (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY MEGSZÜNJÖN A KÉNYSZERMUNKA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek