2008. december 8. hétfő

18 Jézus Krisztus születése pedig így történt. Anyja, Mária jegyese volt Józsefnek, de mielőtt egybekeltek volna, kitűnt, hogy áldott állapotban van a Szentlélektől. 19 Férje, József igaz ember volt, és nem akarta őt megszégyeníteni, ezért elhatározta, hogy titokban bocsátja el. 20 Amikor azonban ezt végiggondolta magában, íme, az Úr angyala megjelent neki álmában, és ezt mondta: "József, Dávid fia, ne félj magadhoz venni feleségedet, Máriát, mert ami benne fogant, az a Szentlélektől van. 21 Fiút fog szülni, akit nevezz el Jézusnak, mert ő szabadítja meg népét bűneiből." 22 Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr mondott a próféta által: 23 "Íme, a szűz fogan méhében, fiút szül, akit Immánuelnek neveznek" - ami azt jelenti: Velünk az Isten. 24 József pedig, amikor felébredt álmából, úgy cselekedett, ahogyan az Úr angyala parancsolta neki: magához vette feleségét, 25 de nem érintette addig, amíg meg nem szülte fiát, akit Jézusnak nevezett el.

Mt 1,18-25.

AZ EGYEDÜLI VÁLASZ

...keressék az Istent, hátha kitapinthatják és megtalálhatják, hiszen nincs is messzire egyikünktől sem. (ApCsel 17,27)

Fehér fények csillognak a karácsonyfámon, ahogy óvatosan kicsomagolom az apró betlehemi figurákat, és a fa alá helyezem őket. Végigfuttatom ujjam a pici, porcelán csecsemő Jézuson, és újra rácsodálkozom a szent gyermek születésének misztériumára. Ma van az a nap, amelyen közel 30 évvel ezelőtt első fiam meghalt bölcsőhalálban. Akkoriban nem voltam hívő, és nem értettem, miért hagyta Isten, hogy a nekem oly drága gyermek meghaljon. Válaszkeresésem olyan úton indított el, ami megváltoztatta az életemet.
Habár a fájdalmam majdnem elviselhetetlen volt, Isten fokozatosan közel vont magához és fájdalmamat hihetetlen örömre változtatta. Afölötti örömre, hogy bűneim megbocsáttattak és Jézus által örök életünk van. Kezdtem felfogni Isten szeretetének nagyságát: Jézust elküldte a földre, tudva, hogy meg fog halni.
Ezen a napon minden évben egyszerre gondolok a fiamra, aki meghalt, és az életre, amit Krisztusban, Isten Fiában találtam. Nincs válaszom az élet valamennyi súlyos kérdésére, de békességem van az Isten karjában. Ő tudja a választ, és ez elég.

Imádság: : Istenünk, köszönjük ígéretedet, hogy mindenki megtalál, aki keres téged. Ámen.

Isten hordoz bennünket, amint az élet legfelkavaróbb kérdéseivel szembesülünk.
Caroleah Johnson (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÁSZOLÓ SZÍVŰ KARÁCSONYVÁRÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek