2008. december 9. kedd

1 Ezért vagyok én, Pál, a Krisztus Jézus foglya értetek, a pogányokért. 2 Ha ugyan hallottatok az Isten kegyelme megbízásáról, amelyet nekem adott a ti javatokra, 3 amikor kijelentésével ismertette meg velem a titkot, ahogy előbb röviden megírtam. 4 Ha elolvassátok, megtudhatjátok belőle, hogyan értem én a Krisztus titkát, 5 amely más nemzedékek idején nem vált ismertté az emberek fiai előtt úgy, ahogyan most kijelentette szent apostolainak és prófétáinak a Lélek által: 6 hogy tudniillik a pogányok örököstársaink, velünk egy test, és velünk együtt részesek az ígéretben is Krisztus Jézusért az evangélium által.

Ef 3,1-6.

KÖZÖS ALAP

Azért adatott tehát az ígéret a hit alapján, hogy kegyelemből legyen, és így bizonyos legyen az ígéret Ábrahám minden utóda számára: nem csak a törvény alatt élőknek, hanem az Ábrahám hitét követőknek is. (Róm 4,16)

Gyülekezetünk kiadott egy adventi könyvecskét napi olvasmányokkal, amit a közösségen belül terjesztettünk. Meginterjúvoltak gyülekezeti tagokat, akik elmondták hitélményeiket. Sok történetben olvashattuk, hogy "az egyházban nőttem fel". Úgy éreztem, az olvasók könnyen azt hihetik, hogy "az egyházban felnőni" az Istenről való ismeretszerzés alapvető módja.
Mivel magam azonban nem keresztyén környezetben nőttem fel, meg akartam osztani a jó hírt, amit az Ef 3,6-ban találtam, hogy azok, akik az egyházban nőttek fel és azok, akik sosem hallottak Isten szeretetéről, egyformák Isten szemében. Mivel emberek tanúságot tettek nekem hitükről, megismerhettem Isten szeretetét és ugyanazt az isteni örökséget vallhatom magaménak, mint ők.
Nem számít, milyen a hátterünk, Isten előtt a hit által örökösként állunk. Micsoda pompás ígéret! Amikor Istent kerestem, elém jött. Más keresztyének örököstársaként ismerhetem Isten szeretetét, és osztozhatom ígéreteiben.

Imádság: : Atyám, köszönöm azokat, akik bizonyságot tettek nekem szeretetedről, és így megtudhattam, hogy a gyermeked vagyok. Ámen.

Valakinek ma rám van szüksége, hogy Istenről beszéljek neki.
Doris Light (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EGYHÁZON KÍVÜLI EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek