2008. december 17. szerda

1 Történt pedig azokban a napokban, hogy Augustus császár rendeletet adott ki: írják össze az egész földet. 2 Ez az első összeírás akkor történt, amikor Szíriában Cirénius volt a helytartó. 3 Elment tehát mindenki a maga városába, hogy összeírják. 4 Felment József is a galileai Názáretből Júdeába, a Dávid városába, amelyet Betlehemnek neveznek, mert Dávid házából és nemzetségéből való volt, 5 hogy összeírják jegyesével, Máriával együtt, aki áldott állapotban volt.

Lk 2,1-5.

CSODÁK ESTÉJE

Reménykedhetsz a jövőben, így szól az Úr. (Jer 31,17)

Mi lenne, ha országunk kormánya úgy döntene, hogy mindenkinek vissza kell térnie a szülővárosába népszámlálásra? Legjobb esetben is teljesen ésszerűtlennek tartanánk. Hasonlóan érezhetett Mária és József is, amikor vissza kellett menniük Betlehembe. Nehéz volt az út, fáradtak voltak, és mindent, ami számukra fontos volt, Názáretben kellett hagyniuk. Bizonytalan volt a jövőjük, szegények voltak, és semmi tapasztalatuk nem volt a házasságot és gyermeknevelést illetően. Hol fognak megszállni? Meddig kell majd ott maradniuk? Minden lépés a jövő felé egyre nagyobb aggodalommal töltötte el őket.
De Isten üdvterve volt mindenben, aki csendesen munkálkodott általuk az egész világ megváltásán. Mi már látjuk mindezt, ők viszont nem tudhatták. Nekik bízniuk kellett.
Számunkra is tartogat Isten örömhírt. A legtöbb ember nem szereti a változást, akár kicsi, vagy nagy az. Tudnunk kell azonban, hogy a változás és káosz közepette Isten a javunkon munkálkodik - az egyénekén, családokén, az egyházén és az egész emberiségén. A csodáknak ezen az estéjén Isten egyetlen dolgot kér tőlünk: bízzunk.

Imádság: : Istenünk, segíts nekünk benned bízni, amikor az élet bizonytalannak tűnik és nyisd meg szemeinket, hogy megláthassuk üdvterved kibontakozását. Ámen.

A csodák estéjén nézz jól szét magad körül, hogy megláthasd Isten munkálkodását.
Bobbie Maltas (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK CSODÁRA VAN SZÜKSÉGÜK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek