2008. december 18. csütörtök

1 Azt mondom pedig, hogy ameddig az örökös kiskorú, addig semmiben sem különbözik a szolgától, jóllehet ura mindennek, 2 hanem gyámok és gondozók fennhatósága alatt áll az apa által megszabott ideig. 3 Így mi is, amikor kiskorúak voltunk, a világ elemei alá voltunk vetve szolgaságra. 4 De amikor eljött az idő teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól született a törvénynek alávetve, 5 hogy a törvény alatt levőket megváltsa, hogy Isten fiaivá legyünk. 6 Mivel pedig fiak vagytok, Isten elküldötte Fiának Lelkét a mi szívünkbe, aki ezt kiáltja: "Abbá, Atya!" 7 Úgyhogy már nem vagy szolga, hanem fiú, ha pedig fiú, akkor Isten akaratából örökös is.

Gal 4,1-7.

ISTEN CSALÁDJA

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. (Fil 4,4)

A karácsony volt a legkedvesebb ünnepem. Nagyon szerettem a családi összejöveteleket és az éneklést. Azonban az évek múlásával megváltozott a karácsony. Mindkét szülőm meghalt, elveszítettem testvéreimmel a kapcsolatot, és a fiam is messzire költözött. Megszűntek a családi összejövetelek és a templomi éneklés is csak szokásos szolgálattá vált. A karácsony már csak egy magányos időszakot jelentett. Végül ez arra késztetett, hogy szembe nézzek a ténnyel: valójában én Krisztus elé helyeztem a családi hagyományokat. Amint Krisztus került ismét a középpontba, a karácsony újra a kedvenc időszakom lett - nem a világi élvezetek miatt, hanem Isten ajándéka miatt, amit az első karácsonykor adott az emberiségnek.
Képzeljük el az emberi formában megszületett Istent, aki, mint bármely más kisbaba rugdal és gügyög a szalmaágyon. Születése nem volt látványos, de Isten így hozott megváltást a világnak. Jézus mindenkit szeretett, pedig tudta, hogy néhányan később megvetik majd. Éppen azok kínozták és ölték meg, akikkel Isten közösségre akart lépni. Mivel Jézus engedelmes volt Istennek egészen a kereszthalálig, ezért most mi is Isten gyermekei lehetünk. Hálás vagyok azért, hogy Jézus áldozata lehetővé tette, hogy Isten családjába tartozzak.

Imádság: : Atyánk, segíts, hogy soha ne felejtsük el azt az áldozatot, amit megmentésünkért hoztál. Ámen.

Hogyan mutathatom ki hálámat Isten ajándékáért, Jézusért?
Noel S. McArtor (Nevada, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KARÁCSONYKOR MAGÁNYOSAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek