2008. december 19. péntek

1 Történt pedig azokban a napokban, hogy Augustus császár rendeletet adott ki: írják össze az egész földet. 2 Ez az első összeírás akkor történt, amikor Szíriában Cirénius volt a helytartó. 3 Elment tehát mindenki a maga városába, hogy összeírják. 4 Felment József is a galileai Názáretből Júdeába, a Dávid városába, amelyet Betlehemnek neveznek, mert Dávid házából és nemzetségéből való volt, 5 hogy összeírják jegyesével, Máriával együtt, aki áldott állapotban volt. 6 És történt, hogy amíg ott voltak, eljött szülésének ideje, 7 és megszülte elsőszülött fiát. Bepólyálta, és a jászolba fektette, mivel a szálláson nem volt számukra hely.

Lk 2,1-7.

VAN HELY KRISZTUS SZÁMÁRA?

A szálláson nem volt számukra hely. (Lk 2,7)

Egyszer Hollandiából Berlinbe utaztam barátaimmal városnéző túrára. Amikor késő délután Berlinbe megérkeztünk, fogalmunk sem volt, hogy másnap nagy ünnepség lesz - az egyesített Németország napja. Az ünnep miatt a legtöbb szállodában nem volt már hely. Mivel előzőleg sehol nem foglaltunk le szobát, nagyon nehéz volt kedvezőbb áron szállást találni. Néhány próbálkozás után azonban találtunk egy helyet, ahol nagyon kedvesen fogadtak.
Hozzánk hasonlóan Máriának és Józsefnek is nagyon nehéz volt szállást találni, amikor a kis Jézus született. Úgy tűnt, hogy senkit nem érdekel a sorsuk, egyedül a betlehemi fogadó tulajdonosa ajánlotta fel nekik az istállóját. Jézus születéséről azonban senki nem tudott Betlehemben.
Számomra a karácsony azt jelenti, hogy örömmel várom Jézus születésének ünnepét. Lelki értelemben a karácsony azt jelenti, hogy engedjük Jézust belépni az életünkbe, és ott megszületni. Valóban megengedjük neki, hogy belépjen az életünkbe, és ott lakozzék? Készítettünk számára helyet a szívünkben, hogy ott ismét megszülethessen?

Imádság: : Úr Jézus, jöjj az életembe, van számodra itt hely. Ámen.

Idén karácsonykor helyet készítek Krisztus számára.
Brandon Vista (Ibaraki Prefecture, Japán)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MÉG NEM FOGADTÁK BE KRISZTUST!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek