2008. december 21. vasárnap

54 Azután szólt a sokasághoz is Jézus: "Amikor látjátok, hogy felhő támad nyugatról, mindjárt azt mondjátok, hogy eső jön; és úgy lesz. 55 Amikor pedig azt halljátok, hogy a déli szél fúj, azt mondjátok, hogy hőség jön; és úgy lesz. 56 Képmutatók, a föld és az ég jelenségeit felismeritek, e mostani időt miért nem tudjátok felismerni?"

Lk 12,54-56.

FIGYELJETEK!

Ezért maga az Úr fog nektek jelt adni: Íme, egy fiatal nő teherben van, és fiút fog szülni, és Immánuélnak nevezik el. (Ézs 7,14)

Folyamatosan, mindenfelől érkeznek hozzánk jelek, befolyásolva életünk minden területét. A közlekedési táblák segítenek biztonsággal eljutni egyik helyről a másikra. A figyelmeztető jelek - mint amilyen például a magasfeszültségű vezetékeken van - azért vannak, hogy biztonságban tartsanak bennünket. Rengeteg jelet vehetünk észre a természetben: a fák és bokrok rügyezése jelzi a tavasz érkezését, a kukoricahéj mutatja a termés fejlődését. Amikor a vadludak dél felé repülnek a magasban, tudjuk, közeledik a tél.
Használjuk ezeket és sok más jelet is mindennapi életünk során. De megállunk-e néha, és figyelünk-e azokra a jelekre, amelyeket Isten küld számunkra? A legtöbben nem. Esetleg látjuk a jeleket, de csak azokat vesszük figyelembe, amelyek kényelmesen érintenek bennünket.
Ezen a karácsonyon és minden évben eljön hozzánk Isten. Bárcsak kitárnánk szívünket, kinyitnánk szemünket és fülünket, hogy felfogjuk a jelet, mely Immánuéltól érkezik: "Isten velünk van."

Imádság: : Drága Immánuél, nyisd fel szemünket és szívünket, hogy érzékeljük a tőled kapott jelet, hogy végezhessük munkádat ezen a földön! Ámen.

Keressük a jeleket, melyek arról árulkodnak, hogy Isten velünk van!
Doug Grissom (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK JELET KÉRNEK ISTENTŐL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek