2008. december 22. hétfő

6 Megjelent egy ember, akit Isten küldött, akinek a neve János. 7 Ő tanúként jött, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, és hogy mindenki higgyen általa. 8 Nem ő volt a világosság, de a világosságról kellett bizonyságot tennie. 9 Az Ige volt az igazi világosság, amely megvilágosít minden embert: ő jött el a világba. 10 A világban volt, és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt: 11 saját világába jött, és az övéi nem fogadták be őt. 12 Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazokat, akik hisznek az ő nevében, 13 akik nem vérből, sem a test, sem a férfi akaratából, hanem Istentől születtek.

Jn 1,6-13.

SZEMÉLYES FÉNYEK

Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat. (Mt 5,16)

Pár évvel ezelőtt feleségem és néhány szomszéd összejöttek a karácsonyi időszakban, hogy világító-készleteket készítsenek. Kis fehér zsákocskákba némi homokot tettek, s mindegyikbe egy-egy gyertyát. Amikor a kis zsákokat elhelyezik az utcán, a szomszédos házak mintha kis csillogó fény-fonalakkal lennének összekötve az égő gyertyákkal. Három házzal kezdődött, és ma már 3000-re bővült a városunkban ez a szokás. A pénzt, ami a világító-készletek eladásából befolyik, jótékony célokra, otthontalan családok megsegítésére fordítjuk. Sok embernek, aki városunkon keresztül autózva gyönyörködik a fényekben, fogalma sincs arról, mennyi jó származik ebből a jótékonysági eseményből, de szívüket melegséggel töltik el a fények.
Arra gondoltam, hogy mi keresztyének az egyébként sötét és hideg világban mennyire hasonlítunk ezekre a kis mécsesekre. Krisztus követőiként az ő világosságát kell továbbadnunk. Minden egyes lámpás fontos. Más hívőkkel közösen olyan szépséget tudunk közvetíteni, amit egyénileg nem érhetünk el. Megmutathatjuk Krisztus valódi világosságát másoknak.

Imádság: : Istenünk, adj erőt és lehetőséget, hogy világosságodat sugározhassuk! Ámen.

Engedjük, hogy Krisztus világossága ragyogjon bennünk!
Mark H. Anderson (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK JELENTÉKTELENNEK ÉRZIK MAGUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek