2008. december 23. kedd

1 Ha engedelmesen hallgatsz az ÚRnak, Istenednek a szavára, ha megtartod és teljesíted mindazokat a parancsolatokat, amelyeket ma parancsolok neked, akkor a föld minden népe fölé emel téged Istened, az ÚR. 2 Rád szállnak mindezek az áldások, és kísérnek téged, ha hallgatsz az ÚRnak, Istenednek a szavára. 3 Áldott leszel a városban, és áldott leszel a mezőn. 4 Áldott lesz méhed gyümölcse, termőfölded gyümölcse és állataid ivadéka, teheneid ellése és juhaid szaporulata. 5 Áldott lesz kosarad és sütőteknőd. 6 Áldott leszel jártodban-keltedben! 7 Vereséggel sújtja az ÚR ellenségeidet, ha rád támadnak: egy úton vonulnak föl ellened, de hét úton menekülnek előled. 8 Áldást bocsát az ÚR csűreidre és minden vállalkozásodra, és megáld azon a földön, amelyet Istened, az ÚR ad neked. 9 Az ÚR a maga szent népévé emel téged, ahogyan megesküdött neked, ha megtartod Istenednek, az ÚRnak a parancsolatait, és az ő útjain jársz. 10 A föld valamennyi népe látni fogja, hogy az ÚR nevéről neveznek, és félnek tőled. 11 Bővölködővé tesz téged az ÚR méhed gyümölcsében, állataid ivadékában és földed termésében azon a földön, amelyről megesküdött az ÚR atyáidnak, hogy neked adja. 12 Megnyitja az ÚR gazdag kincsesházát, az eget, és idejében ad esőt földedre, és megáldja kezed minden munkáját. Te kölcsönadsz a többi népnek, de te nem szorulsz kölcsönre. 13 Elsővé tesz téged az ÚR, nem utolsóvá, mindig fölül leszel, és nem alul, ha hallgatsz az ÚRnak, Istenednek a parancsolataira, amelyeket ma megparancsolok neked, hogy megtartsd és teljesítsd azokat, 14 és ha nem térsz el se jobbra, se balra azoktól az igéktől, amelyeket ma megparancsolok neked, nem jársz más istenek után és nem szolgálsz azoknak.

5Móz 28,1-14.

JÓ MÉRTÉK

Adjatok, és adatik nektek: jó, megnyomott, megrázott, megtetézett mértékkel adnak öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek viszonzásul nektek. (Lk 6,38)

Isten adakozásra biztat minket. Serdülőként keresetem 10%-át mindig befizettem a gyülekezet javára. De a dolgok megváltoztak, amikor megházasodtam. Kevés volt a pénz, és bár adakoztunk, nem fizettünk tizedet. Az egyik istentiszteleten Isten szólt hozzánk. Miután beláttuk, hogy nem a Biblia mértékét követjük, elkezdtünk tizedet adni. Eleinte féltünk, mi lesz, ha nem fogjuk tudni kifizetni a számláinkat? De Isten kipótolta szűkös anyagi eszközeinket, hogy fedezhessük a kiadásainkat.
Később részt vettünk egy missziós konferencián, és megtanultuk, hogy Isten egyaránt megáldja azokat, akik nagy szegénységükből, és azokat is, akik gazdaságukból adakoznak. Elköteleztük magunkat, hogy hittel adunk. Az eltelt évek alatt sok áldást kaptunk mások által Istentől: volt, akitől zöldséget, kenyeret, virágokat, ruhát kaptunk, és volt, akitől pénzt.
Mivel Isten szereti a jó szívvel adakozókat, keressük azokat, akik szükségben vannak, és örömöt találunk abban, ha javainkat megoszthatjuk. Isten bámulatba ejt bennünket: mindig többet ad vissza nekünk, mint amit mi adunk másoknak.

Imádság: : Istenünk, köszönjük az adakozás lehetőségét. Tégy minket olyan jószívűvé, amilyen te vagy! Ámen.

Istennél többet senki sem adhat.
Joyce Webster (Tokió, Japán)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK NINCS PÉNZÜK A SZÁMLÁKRA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek